Categories: Eveniment

Un alt „rătăcit”, beat criţă, a apelat la jandarmi

Loredana Goangă

Aburii alcoolului i-au întunecat gândirea când a venit vorba să se întoarcă la cabana unde petrecuse, însă a ştiut să sune la 112, să ceară ajutor. Este cazul unui bărbat de 52 de ani, din Petroşani, care a dat pe gât mai multe pahare de băutură şi s-a pierdut în spaţiu.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, jandarmii hunedoreni au primit un telefon prin care un bărbat le-a spus că s-a rătăcit din cauza ceţii în timp ce cobora de la vila Parâng, către Hotel Rusu. Acesta le-a mai spus şi că nu se mai află pe drum, că a mers două ore şi este într-o zonă împădurită. O echipă formată din doi jandarmi montani şi doi salvamontişti a plecat imediat în căutarea rătăcitului, negândindu-se nici o clipă despre ce este vorba în realitate. Degeaba au căutat ei ce au căutat, că bărbatul nu a fost de găsit. Ceva mai târziu, probabil după ce aerul rece l-a mai dezmeticit, petroşăneanul în cauză le-a spus salvatorilor că de fapt este lângă gardul unei cabane şi aproape de el este o maşină. În cele din urmă, acesta a fost găsit, aşa cum spusese ultima dată, lângă gardul cabanei, teafăr şi nevătămat. Problema-i că, beat criţă fiind, bărbatul s-a „rătăcit” în cei 200 de metri faţă de locul unde petrecuse pe timpul nopţii.
El s-a ales cu o săpuneală zdravănă din partea jandarmilor şi cu o amendă de 100 de lei, pentru că a solicitat intervenţia structurilor specializate la faţa locului fără un motiv întemeiat. Culmea este că acest caz nu este singular, la sfârşitul lunii martie, un alt bărbat, băut bine şi el, s-a „rătăcit” şi a cerut ajutorul jandarmilor montani.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

o zi ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago