Unitatea Medico-Socială de la Baia de Criş, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara, se confruntă cu problema celor care mor şi nu sunt luaţi acasă de rude sau apropiaţi, fiind lăsaţi în voia unităţii socio-medicale.
„În cele şase luni de când am venit pe post, au fost înregistrate patru decese. În caz că nu există aparţinători, înmormântarea celor decedaţi, pacienţi la noi, se face pe cheltuiala instituţiei. Suntem ajutaţi de Consiliul Judeţean, altfel nu ne-am descurca. Nu sunt însă multe astfel de cazuri, deoarece la internare, aparţinătorii semnează un acord în care sunt specificate anumite clauze, inclusiv legate de deces. La noi, e vorba, în general, de oameni bolnavi care mor fie din cauza afecţiunilor, fie din cauza vârstei înaintate”, spune managerul Unităţii Medico-Sociale Baia de Criş, Diana Bulz. Potrivit acesteia, unitatea este un colac de salvare pentru foarte mulţi hunedoreni, tocmai de aceea este şi foarte căutată. „Spitalele nu pot să-i ţină internaţi pe cei bolnavi cronic foarte mult timp, de aceea, de la spital, mulţi ajung la noi. Mereu avem dosare în aşteptare, deoarece sunt mai multe cereri de internare decât locuri”, a adăugat directorul Diana Bulz.
Un consilier cu dorință de fărădelege n-a mai pus geană pe geană de câteva nopți.…
Cristian I., din Vulcan Pentru că a provocat un scandal alături de un alt tânăr…
Constantin Fulga, prefectul județului Hunedoara Pentru că a decis să reia activitatea de audiențe în…
Mobilizare uriașă în județul Mureș, dar și în județul nostru, pentru găsirea bărbatului care a…
Membrii consiliilor de administrație din marile companii, societăți naționale sau autorități controlate de Ministerului Transporturilor…
Magdalena Șerban Unul dintre promotorii cei mai activi ai județului Hunedoara este Institutul Naţional pentru…