Categories: Sport

Ultramaraton în România

România găzduieşte, în premieră, un eveniment de Ultramaraton, „Transylvania 6 Days”, cea mai lungă competiţie de alergare care s-a organizat vreodată în ţara noastră, în cadrul Festivalului Internaţional de Ultramaraton.
Startul competiţiei a fost dat luni, în municipiul Reghin, iar competiţia se va încheia în data de 14 august, la cursa de 6 zile, timp în care vor mai avea loc şi alte probe, de 24 de ore, de 48 de ore, de 72 de ore sau o probă multi-stage de 300 de kilometri.
„Avem participanţi din Italia, Germania, Franţa, Grecia. Cea mai importantă cursă e de 144 de ore, a şasea ca număr din Europa. Sunt 9 sportivi la start, sper ca toţi să ajungă la finiş în 144 de ore ca să alerge cât mai mulţi kilometri. Şi, cel mai important, e ca lumea să se simtă bine şi să se ducă cu o impresie plăcută despre oraşul nostru şi despre noi ca ţară, ca oameni. De asemenea, la cursa de 72 de ore sunt 4 persoane înscrise, la 48 de ore sunt 6, iar 12 competitori sunt înscrişi la cursa de 24 de ore. (…) În România suntem doar patru sportivi alergători de 6 zile”, a declarat presei organizatorul Ultramaratonului „Transylvania 6 Days”, Adrian Bonţiu.
Organizatorul Ultramaratonului „Transylvania 6 Days” a alergat la 16 evenimente de acest gen, între care şi cea mai lungă cursă din lume, cea de la Atena, din urmă cu doi ani. Cel mai tânăr alergător la cursa de 6 zile este Andrei Conciu din Oneşti, în vârstă 18 ani, iar cel mai în vârstă este Edda Baurer din Germania, 78 de ani, o alergătoare care în 6 zile poate să parcurgă circa la 450 de kilometri. „Nu există nici o regulă în acest sens, ei singuri fac strategia, ei decid când să doarmă, când să alerge. Eu le spun să-şi asculte corpul, adică atunci când simt nevoia de odihnă, să o facă, un somn de o oră e suficient pentru a te recupera”, a arătat Adrian Bonţiu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

17 ore ago