Categories: Sport

Ultimul „duel” pentru Liga I

Ciprian Marinuţ

Dava Deva are nevoie de o victorie şi de un „tablou corect” al rezultatelor la ultimul turneu al Ligii secunde, pentru a se menţine pe locul doi şi a avea drept de participare la barajul pentru promovare în Liga I la futsal.

Trupa antrenată de Karoly Gaşpari are avantajul că turneul se va disputa la Deva, dar se teme că ar putea fi încurcată de un posibil „joc dublu” al liderei Ceahlăul Piatra Neamţ.

Calcule şi speranţe
Ecuaţia sezonului 2010-2011 în Liga a II-a de futsal mai are o singură necunoscută înaintea ultimelor două etape, care se vor desfăşura, sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor din Deva. Ocupanta locului doi, Ceahlăul Piatra Neamţ, şi-a asigurat deja promovarea, întrucât lidera City’us II Tg. Mureş nu are drept de acces în prima Ligă. Lupta a mai rămas deschisă doar pentru locul trei, care asigură dreptul de joc la barajul de promovare şi se va da între Dava Deva şi FC Metropolis Bucureşti. Înainte de ultimele meciuri, trupa antrenată de Karoly Gaşpari are două puncte avans şi avantajul că va juca la Deva. Însă, oficialii deveni se tem de un posibil „joc dublu” al liderei Ceahlăul Piatra Neamţ, întrucât ambele pretendente la locul trei vor juca împotriva moldovenilor. „Sperăm ca băieţii să se mobilizeze şi să aibă o evoluţie mai bună decât la precedentul turneu, unde n-au obţinut nici un punct. O victorie în meciul cu Infopress Odorheiu Secuiesc şi rezultate normale în partidele liderei Ceahlăul Piatra Neamţ ne-ar asigura menţinerea pe locul care duce la baraj. Sperăm ca echipa Ceahlăul să vină la turneul de la Deva cu întreg efectivul şi să joace la adevărata valoare, atât în meciul cu noi, cât şi în cel cu Metropolis, chiar dacă pentru ei, rezultatele nu mai contează”, a spus Karoly Gaşpari, antrenorul echipei devene. Formaţia care va ocupa locul trei va susţine un meci de baraj pentru promovare cu Universitatea Alexandria, ocupanta locului nouă în Liga I.

Apel la public
Faţă de precedentul turneu, Dava va putea conta în meciurile de la Deva şi pe portarul Vlad Iancu, refăcut după o accidentare. „Gogu (n.r.-porecla lui Iancu) se antrenează intens şi vrea să îşi ajute gruparea, mai ales că a şi fost convocat la echipa naţională, pentru un turneu de două săptămâni în China”, a spus un oficial al formaţiei devene. Gruparea, care are în lot jucători sută la sută din zona Deva-Simeria, face apel la sprijinul publicului. „Intrarea la turneu este liberă şi ne dorim să vină cât mai mulţi spectatori, pentru a ne încuraja. O posibilă promovare ar readuce iar futsalul de top la Deva şi echipa Dava în inimile suporterilor”, a afirmat antrenorul Karoly Gaşpari.

Futsal / Liga a II-a
Etapa a 19-a, sâmbătă, 14 mai, ora 16.00:  INFOPRESS Odorheiu Secuiesc – DAVA Deva; ora 17.30: CITY’US II Tg. Mureş – CSS Roşiorii de Vede; ora 19:00: Futsal Ceahlăul P.N. – FC METROPOLIS Bucureşti.

Etapa a 20-a (ultima), duminică, 15 mai: ora 09.30: CSS Roşiorii de Vede – INFOPRESS Odorheiu Secuiesc; ora 11.00: FC METROPOLIS Bucureşti – CITY’US II Tg. Mureş; ora 12.30: DAVA Deva – Futsal Ceahlăul P.N.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

5 ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

o zi ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

o zi ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

o zi ago