Categories: Actualitate

Uleiul de ricin pentru păr: beneficii și cum se utilizează

Suntem în mod constant bombardate cu rapoarte despre uleiuri miraculoase pentru păr care promit să ne revigoreze părul, să șteargă definitiv acumulările și, în general, să ne schimbe părul pentru totdeauna. De ani de zile, industria frumuseții a lăudat în mod colectiv beneficiile îmbibării firelor noastre cu orice tip de ulei de păr la care vă puteți gândi. Nuca de cocos, măslinele, semințele negre, jojoba și chiar și ofertele mai delicate de uleiuri esențiale, cum ar fi rozmarinul, lavanda și lemnul de cedru, toate au fost lăudate. Dar mai există un alt ulei care a ridicat o sprânceană pentru a fi un ulei de creștere a părului care schimbă viața: uleiul de ricin.

 

Dar, înainte de a renunța la uleiul de ricin ca la un alt capriciu de frumusețe, gândiți-vă că acest ingredient are o istorie de secole, care datează încă din Egiptul antic. În plus, este susținut de dermatologi și experți în domeniul părului ca o modalitate eficientă de a stinge firele uscate și de a stimula potențial creșterea sănătoasă a părului.

 

Uleiul de ricin este un ulei dens în nutrienți extras din semințele de ricin. Are numeroase utilizări medicinale, casnice și farmaceutice și este, de asemenea, utilizat pe scară largă în îngrijirea pielii și în produsele cosmetice pentru potențialele sale proprietăți de vindecare.

 

Sunteți curioși? Și noi am fost. Așa că am apelat la experți pentru a obține mai multe informații.

Ce face uleiul de ricin pentru păr?

Uleiul de ricin a fost declarat a avea o mulțime de beneficii, inclusiv întărirea firelor, promovarea creșterii părului și hrănirea scalpului uscat. Și în timp ce uleiul în sine probabil că nu poate face părul să crească, este iubit pentru abilitatea sa de a crea un mediu mai sănătos pe scalp, ceea ce face ca părul să crească mult mai bine.

 

Dacă ar fi să vă uitați la structura moleculară a unui ulei de ricin pentru păr, ați vedea că este un glicerol cu un acid gras cu lanț lung. De ce contează asta pentru dvs.? Acizii grași sunt excelenți în hrănirea foliculilor de păr. Stratul exterior al firului de păr este acoperit de structuri teselate, asemănătoare unor solzi, numite cuticule, iar atunci când părul este deteriorat, acestea devin jupuite și evazate, ceea ce duce la încrețire și la opacitate. Dar speranța nu este pierdută! Uleiul de ricin poate sigila și permite cuticulele să se așeze mai plat.

Cum ar trebui să aplic ulei de ricin pentru păr?

Pentru a aplica uleiul, specialiștii vă recomandă să încălziți o cantitate mică între palme și să o neteziți de-a lungul vârfurilor părului săptămânal. Asigurați-vă doar că nu folosiți prea mult. Uleiul de ricin este destul de gros, așa că folosirea unei cantități prea mari poate lăsa părul alunecos sau unsuros – unele rapoarte sugerează chiar că acest compus poate duce la formarea de pâslă sau la mătuirea părului.

 

Dacă nu vă simțiți confortabil să folosiți ulei de ricin pentru păr pur, de teamă să nu exagerați, există o serie de opțiuni mai puțin intense, inclusiv șampoane, balsamuri, măști de păr și seruri.

Oare uleiul de ricin îmi va face părul să crească?

Da și nu. Există unele beneficii propuse ale uleiului de ricin cu îmbunătățirea penetrării produselor topice și chiar creșterea părului. Acestea fiind spuse, nu credem că există dovezi științifice pentru a face afirmații considerabile, în special pentru stimularea firelor noi de păr.

 

Dacă vă gândiți la scalpul dumneavoastră ca la o grădină, veți fi de acord că menținerea unei grădini bine udate și fertilizate va produce roșii mai bune decât una prăfuită și neîngrijită. Deci, da, un ulei pentru par vă va menține scalpul hidratat și hrănit, iar firele de păr rezultate vor fi mai puternice, mai strălucitoare și mai sănătoase. Dar nu vor fi mai mulți, iar aceasta este o distincție importantă.

 

Dar ineficiența uleiului de ricin în stimularea creșterii de păr nou nu ar trebui să te lase descurajată. Când vine vorba de căderea părului, nu putem să subliniem îndeajuns cât de important este să mergeți la un dermatolog certificat. Acum avem atât de multe opțiuni noi și este mult mai ușor să creăm un plan cuprinzător pentru pierderea timpurie a părului decât mai târziu.

 

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

20 de ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

20 de ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

20 de ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

20 de ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

20 de ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

20 de ore ago