UDMR va depune liste de candidaţi în 20 de localităţi din judeţ

Cristina Ghenea

Grigorie Burjan, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara, deschide lista de consilieri judeţeni propusă de UDMR pentru mandatul 2012-2016. Pentru şefia CJ, însă, UDMR încă nu a stabilit dacă va avea, sau nu, candidat propriu.

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), preşedintele filialei judeţene UDMR Hunedoara, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că speră ca după ultimele două eşecuri, candidaţii UDMR să obţină anul acesta cele 11.000 de voturi necesare, pentru ca formaţiunea să aibă reprezentant în Consiliul Judeţean. Cât despre primării, Iuliu Winkler a precizat că UDMR va depune liste în 20 de localităţi din judeţ. „Vom depune liste în fiecare dintre cele 16 organizaţii pe care le avem în judeţ, dar şi în alte patru comune, în care locuieşte un număr mai mare de cetăţeni maghiari. Bineînţeles că interes major avem pentru primăriile Deva, Hunedoara, Petroşani şi Lupeni, dar candidaţii vor fi desemnaţi abia pe ultima sută de metri, cât mai aproape de începerea campaniei“, a declarat Winkler.

Valorificarea resurselor energetice
Tot în conferinţa de presă de ieri, europarlamentarul a punctat şi problemele economice ale Văii Jiului, precizând că viitorul zonei ţine, în principal, de valorificarea resurselor energetice ale minelor. „Valea Jiului are un viitor industrial şi acesta este legat de valorificarea resurselor energetice. Nu aş paria pe turism în Valea Jiului, am spus-o de foarte multe ori. Potenţialul turistic nu este altceva, decât un complement, dar valoarea adevărată şi şansa Văii Jiului este activitatea industrială“, a declarat Iuliu Winkler. El a anunţat că dezvoltarea zonei Văii Jiului se poate inspira din experienţa pe care o are deja o asociaţie din Alsacia – Franţa, cu care intenţionează să pună în contact autorităţile, mediul economic şi Universitatea din Petroşani. „Valea Jiului poate să devină o Vale a Energiei. Putem lua modelul celor din Alsacia, unde a fost înfiinţată o asociaţie din care fac parte primăriile din regiune, sute de companii şi Universitatea Tehnică din Belfort. La sfârşitul lunii iunie, o delegaţie din Petroşani va lua parte la o întrunire a reprezentanţilor acestei asociaţii, pentru a-i invita în vizită în Valea Jiului“, a declarat preşedintele UDMR Hunedoara.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • "Vom depune liste în fiecare dintre cele 16 organizaţii pe care le avem în judeţ, dar şi în alte patru comune, în care locuieşte un număr mai mare de cetăţeni maghiari"
    Cristinuta Ghenea, din cate stiu eu, dl. Winkler vorbeste foarte bine romaneste. Tu vorbesti si scrii corect?

  • ce bou poţi fi băi boanghină!!!...vă mai votează dracu, ungurilor !!! sper că se trezesc românii şi merg la vot, toţi!!! cred că o să pieriţi cu toţii din politică, unguri ciolănari!!! mai speraţi la guvernare??? ... curve politice ce sunteţi!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

23 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

23 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

23 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

23 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

23 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

23 de ore ago