Categories: EvenimentFlash

Ucigaşul ciobanului din Dobra a fost arestat

Oana Mihnea

Ucigaşul ciobanului găsit marţi după-amiaza mort în apropiere de stâna lui, din localitatea Stretea, comuna Dobra, a fost prins de oamenii legii la câteva ore, după descoperirea oribilei crime. Ucigaşul, Fănică Varga (foto), în vârstă de 42 de ani, din judeţul Argeş, avea doar câteva zile de când fusese luat de cioban ca ajutor la stână.

L-a omorât cu bâta şi hârleţul
Cadavrul ciobanului de 64 de ani a fost descoperit marţi de soţia lui, zăcând într-o baltă de sânge, cu faţa în noroi. Deoarece avea urme de lovituri puternice în zona capului, anchetatorii au mers pe ideea că dobreanul a fost victima unei infracţiuni de omor. Imediat, poliţiştii au pornit în căutarea ucigaşului, care, la doar câteva ore după groaznica faptă, a fost prins într-un autocar care se îndrepta spre Timişoara.
„Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat probe privind suspiciunea rezonabilă că, în data de 12 ianuarie 2016, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, inculpatul (care lucra din 3 ianuarie 2016 ca ajutor de cioban) a lovit în mod violent şi în repetate rânduri, cu o bâtă de cioban şi cu un hârleţ, în zona capului şi corpului pe proprietarul stânei, cauzându-i victimei un complex traumatic ce a condus la decesul acesteia. După comiterea faptei, inculpatul a părăsit câmpul infracţional încercând să fugă din zonă, fiind depistat de organele de poliţie în timp ce se deplasa cu un autocar pe raza localităţii Făget“, se arată în comunicatul de presă semnat de procurorul Mirela Negruţiu, şef secţie judiciară şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Criminalul a fost prins la Făget
Potrivit medicului legist Dan Mărculescu, şeful Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara, în urma autopsiei a rezultat că decesul ciobanului a survenit imediat după primirea loviturilor, moartea acestuia fiind una violentă. Bărbatul prezenta fracturi ale oaselor cutiei craniene şi leziuni severe ale encefalului. Având în vedere toate aceste lucruri, Fănică Varga a fost reţinut ieri şi prezentat Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru omor. Instanţa a decis ca ucigaşul să îşi petreacă următoarele 30 de zile după gratii.
Din informaţiile noastre, ciobanul ucis cu sânge rece a luat adesea la stâna lui persoane necunoscute ca să îl ajute cu treburile. Pe acest Fănică Varga l-ar fi găsit în gară la Lugoj, la începutul anului, şi pentru că nu avea nici o ocupaţie, l-a adus să lucreze cu el. Bărbatul locuia de fapt în Dobra, împreună cu soţia lui, dar petreceau mult timp şi la stâna lor din Stretea. Aici aveau o rulotă şi se îngrijeau pe timp de iarnă nu doar de oile lor, ci şi de ale oamenilor din comună. Bărbatul de 64 de ani a lăsat în urmă soţia, o fată şi doi nepoţi. Acesta nu era cunoscut în zonă drept un om violent sau pus pe scandal, dar se pare că în cele din urmă riscul la care s-a expus prin angajarea unor necunoscuţi la stână i-a adus sfârşitul într-un mod tragic.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago