Turism la nivelul Mileniului III

Adriana Năstase

Drama prin care trece azi Hunedoara are o cauză clară şi simplu de demonstrat: ultimii primari care au condus municipiul nu au avut nici un plan, nici o strategie. Fără plan, orice investiţie înseamnă bani risipiţi, iar fără strategie, toate resursele ajung ruină.
Turismul este cel mai la îndemână mijloc pentru atragerea la bugetul local a unor sume însemnate şi cea mai uşoară cale de a te promova în lume. La Hunedoara, s-ar fi putut construi în jurul Castelului Corvinilor o infrastructură modernă de turism şi castelul ar fi trebuit mai bine promovat, prin acţiuni care l-ar fi transformat într-unul dintre cele mai cunoscute şi vizitate obiective turistice din România.
„A lipsit şi de data aceasta planul de acţiune, a lipsit şi abordarea modernă a conceptului de turism. Nu se poate să nu faci mai nimic şi să pretinzi turiştilor să te viziteze, doar pentru că ai un castel minunat. Trebuie să oferi întâi drumuri civilizate, trebuie să te promovezi prin marii operatori de turism, dar ca să ajungi acolo, trebuie să înţelegi întâi ce înseamnă astăzi turismul. Castelul Corvinilor este marea resursă a Hunedoarei, iar în proiectul meu, castelul va fi cuprins într-un circuit turistic din care mai fac parte mocăniţa, care trebuie urgent repusă în funcţiune, Furnalul de la Govăjdie, viitorul Muzeu al Fierului din Govăjdie – ambele vor fi reconstruite cu fonduri de la guvern – , galeriile romane de la Ghelari şi Teliuc, Lacul Cinciş sau Mănăstirea Prislop“, susţine deputatul Viorel Arion (foto). „Oamenii trebuie să înţeleagă faptul că turismul modern înseamnă deschidere, nu izolare. Hunedoara trebuie să devină centrul turistic al zonei. Astfel, se vor dezvolta hoteluri, pensiuni, restaurante, diverse magazine, pentru că dezvoltarea turismului aduce prosperitate generală”, arată Viorel Arion, candidat la Primăria Hunedoara la alegerile din 10 iunie.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • ce ai facut tu,pogea si barbu toti pdl-isti cat ati fost la putere pt. hunedoara? nimic si acum vrei sa te credem

  • Doar ura cu care sunt intampinate proiectele lui Viorel Arion ma face sa scriu cateva randuri. Sunt convins, dupa tonul subiectiv al exprimarilor, ca e vorba de postaci ai adversarilor politici care, desigur, au facut foarte multe pentru Hunedoara, spre deosebire de "ciumatii portocalii".
    De 8 ani incoace judetul e condus de liberali, dar asta nu conteaza pentru unii. Arion e vinovat, nu Molot, nu Rusanu, nu Hada! Senatorul de Hunedoara este Dan Radu Rusanu, dar nu se scrie un cuvintel despre "ajutorul" lui pentru Hunedoara.
    Doua motive m-au convins sa fiu de partea lui Arion: faptul ca e singurul care are un proiect pentru municipiul Hunedoara si faptul ca e atacat cu inversunare de catre cei care si-au batut efectiv joc de orasul meu.
    Succes Viorel Arion!

  • cu siguranta hunedoara trebuie promovata prin turism .Am incredere ca domnul Arion va face posibil acest lucru.Mult succes domnule Arion.

  • Bineanteles ca Hundeoara are nevoie de pomovare turistica si de investitii puternice in infrastructura si in turism. Un proiect care sa ajute dezvoltarea turismului hunedorean este binevenit, asa ca eu zic sa nu mai improscam cu noroi si rautati si sa apreciem aceasta initiativa.

  • Castelul Corvinilor are un mare potential turistic. Ma bucur ca se gandeste un proiect de dezvoltare turistica pentru el si pentru Hunedoara. Nu e de-ajuns sa avem lucrurile astea si sa nu facem nimic cu ele, sa nu beneficiem de ele asa cum trebuie. Sper sa se faca ceva in urmatorii ani, daca pana acum le-am lasat nevalorificate!

  • bani sunt,proiecte sunt,sa speram ca va fi bine .aveti votul meu pentru un astfel de proiect ,sper sa nu ma dezamagiti. ww

  • @Apostol.Trebuie sa-ti amintesc cine este deputat de Hunedoara:VIOREL ARION.Sa-ti aduc aminte ce a facut el si partidul tau:a votat taierea salariilor,a votat impozitarea pensiilor ,taierea sporurilor si alocatiilor si multe alte masuri aberante care au distrus populatia.Acest lucru de ce nu-l spui?Are tupeu Arion,nu?

  • ce vreau sa spun ,comentariile sunt,DUPA INTERESE!,alo hd trezeste-te!,te rog frumos!,se comenteaza ,nu vreau ungur ,nu vreau primar!,banii vin oricum de la deva!,restul e really bull shitttttttttt!

  • Domnule deputat, cine ti-a oprit guvernul sa finanteze reconstruirea acestor obiective, mai ales ca este un guvern PDL? Si tu faci parte tot din PDL! Deci aveai toate parghiile sa rezolvi problema din postura de deputat, nu te-a oprit nimeni. Sau vrei sa fie finantate de guvernul Usl? Domnule deputat aduci o gramada de promisiuni fara sa ai nici o solutie. Toata lumea stie ce e de facut, dar aduceti si o solutie concreta, punctuala. Din pacate pt cei care se gandesc sa te voteze arunci doar promisiuni pt ca de altceva nu esti capabil, asta ai dovedit-o din plin in cei 8 ani de mandat!

  • @ Mihai
    Iti spun deschis, Mihai, ca nu sunt pedelist si nici nu sunt topit dupa ei. Asa e la noi: partidul la putere devine atat de nesuferit dupa un ciclu de guvernare, incat ii vrem cat mai repede plecati. Asa a fost cu PDSR in 1996, cu PNTCD in 2000, cu PSD in 2004, cu PNL in 2008. Azi privim cu speranta spre cei pe care ii detestam acum 4-8 ani.
    Nu sunt pedelist si nici nu am vreun gand sa devin. Asta nu inseamna ca m-as vedea coleg de partid cu Molot, Hada, Timis etc. Din punctul meu de vedere, plusurile si minusurile partidelor se anuleaza reciproc. Raman atunci calitatea umana si cea profesionala a omului.
    Este punctul meu de vedere: omul Viorel Arion e mai potrivit pentru primaria Hunedoara decat Ovidiu Hada (fara comentarii...), Nicolae Schiau (nu e suficient ca succesorul tau sa fie si mai slab decat tine ca sa te vrem inapoi. Cine uita, nu merita!), Bende (solutia imorala a lui Molot, tradarea finala a hunedorenilor in interes personal. Pur si simplu nu am incredere in unguri cand e vorba de posturi in care au putere peste romani. Am vazut cum arata Harghita si Covasna si care e statutul romanilor acolo unde ungurii au puterea. Am auzit de prea multe ori mesajul lor antinational).
    In aceste conditii, Viorel Arion este, cred eu, cel mai potrivit. Proiectele lui sunt, evident, cele de care avem nevoie pentru dezvoltare. Prefer sa dau votul meu celui care, cel putin, intelege si e capabil sa elaboreze un proiect bun. Cum sa il votez pe unul care nici macar nu e in stare sa spuna ce plan are cu Hunedoara?

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

4 ore ago