Categories: Comunitate

Turdaşul are speranţe pentru 2012

Magdalena Şerban

Administraţia comunei Turdaş are proiecte cât pentru un oraş întreg, dar nu deţine un sediu propriu. Chiriaşi în primărie, edilii nu mai au linişte, până nu se mută în noul sediu al instituţiei.

Banii vin cu ţârâita…
Cea mai mare problemă cu care se confruntă primarul din Turdaş, Aurel Lupu (foto), este imobilul în care îşi are sediul primăria. Retrocedată în 2010, Bisericii Reformate, clădirea în care se desfăşoară întreaga activitate a unităţii administrative încă nu poate fi eliberată. Deşi primăria plăteşte chirie 500 de euro lunar, pentru a putea rămâne în vechiul sediu, i s-a impus un termen-limită până la care să elibereze spaţiul – noiembrie a.c. Între timp, primarul s-a apucat de construirea unui nou edificiu, cerând ajutor bănesc atât conducerii de la judeţ, cât şi celei de la centru. În final, a primit de la guvern, dar aşa, cu ţârâita. „Am depăşit termenul de eliberare, dar au avut înţelegere reprezentanţii bisericii. Noi am fi construit mai repede noul sediu, însă, timp de patru luni, nu am putut mişca nimic, nemaiprimind bani. Tot în funcţie de aceşti bani care vin, dar mai greu, vom cunoaşte şi data finalizării lucrărilor. Sper că în anul 2012 să punem punct acestei probleme”, a declarat primarul Aurel Lupu.

…dar şi lucruri bune
Printre ofuri şi greutăţi cotidiene, proiectul câştigat pe Măsura 322 (2.500.000 de euro) începe să prindă contur. „Acest program european accesat de noi înseamnă introducerea canalizării în Turdaş, drum nou de la Turdaş la Pricaz, reabilitarea Căminului Cultural din satul Spini şi amenajarea unui spaţiu existent în satul-centru de comună, în vederea înfiinţării unui After-School. Momentan, avem în lucru staţia de epurare şi legăturile aferente, pentru canalizare. Tot la canalizare, mai avem în execuţie lucrări la Pricaz, dar de data aceasta, cu bani obţinuţi pe Ordonanţa 7. Canalizarea este finalizată în sat, dar mai sunt de realizat staţia de epurare şi legăturile. Un alt proiect demarat pe mediu, declarat eligibil şi mai apoi anulat, vizează introducerea canalizării în satele Spini şi Râpaş. L-am depus din nou, acum însă, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Sperăm să avem mai mult succes la acest minister şi să fie declarat finanţabil”, a mai spus primarul din Turdaş.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

4 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

4 ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

4 ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

4 ore ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

4 ore ago