Trofeul Micului Cititor

16 mai 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează în ziua de 24 mai 2019, ora 18,00, în curtea instituţiei, manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată copiilor care frecventează biblioteca noastră, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

La baza organizării acestui eveniment stă dorinţa noastră de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, de a le cultiva şi menţine gustul pentru citit.
Criteriul care a determinat decernarea premiilor a fost fidelitatea acestora faţă de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte şi alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activităţile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesaţi de cărţi, care au fost în permanenţă în legătură cu Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai asiduu biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda şi trebuie premiat, aceşti copii fiind câştigătorii Trofeului Micului Cititor, ediţia 2019. Astfel, vor fi decernate 10 premii care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.
Evenimentul se va deschide cu spectacolul intitulat „Capra cu trei iezi”, în regia lui Horaţiu Ioan Apan, o producţie a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani.
După înmânarea premiilor pentru micii cititori, va urma o sesiune de face painting. Totodată, anul acesta le-am pregătit o surpriză celor mai mici cititori, şi anume, o oglindă foto. Astfel, vor putea imortaliza această zi dedicată copiilor.
Nu pot fi uitaţi profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărţi specifice vârstei şi i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulţumirile noastre şi vor fi şi ele premiate.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Deva

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, reacreditat de UNESCO

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului a primit reconfirmarea oficială de membru al reţelelor Globală şi Europeană a Geoparcurilor Internaţionale UNESCO.

Târgul European al Castelelor la Hunedoara

În perioada 24 - 25 mai, Castelul Corvinilor din Hunedoara va găzdui cea de-a V-a ediţie a Târgului European al...

Bulina neagră, 17.05.2019

Daniel Muntean, tânăr din municipiul Deva Pentru că Judecătoria Deva l-a condamnat pentru a doua oară la trei ani de...

Închide