Actualitate

Trofeul de cerb comun, cel mai scump

Adriana Năstase

Recolta de vânat aprobată de Ministerul Apelor şi Pădurilor în sezonul 2018/2019 pentru fondurile cinegetice gestionate de Direcţia Silvică Hunedoara arată destul de bine. Direcţia Silvică Hunedoara gestionează doar 10 fonduri cinegetice, deşi judeţul este împărţit în 70 asemenea fonduri.

Carnivorele mari, protejate
Astfel, pot fi împuşcate în fondurile respective, 180 de mistreţi, 23 de căpriori, 35 de exemplare de cerb comun, 18 exemplare de capră neagră, aproape 200 de vulpi, 70 de fazani, 15 raţe mari şi 15 exemplare de sitar de pădure. Sunt protejate carnivorele mari: ursul, lupul, râsul şi pisica sălbatică, dar şi cocoşul de munte.
Pe fondurile cinegetice gestionate pot exercita vânătoarea vânătorii români sau străini şi personalul tehnic de vânătoare, angajat al gestionarului, în limita atribuţiilor de serviciu. Tarifele de împuşcare sunt aprobate de Regia Naţională a Pădurilor. Dacă vulpea este gratuit să o împuşti, lucru lesne de înţeles, nu acelaşi lucru se întâmplă pentru celelalte exemplare din recolta aprobată de minister. Astfel, tariful cel mai mare trebuie plătit pentru cerbul comun, de la 1.200 de euro, în funcţie de greutatea trofeului. Mistreţ mascul, de la 200 de euro, în funcţie de mărimea colţilor, mistreţul femelă de la 200 de euro. Trofeul de capră neagră costă 880 de euro, în funcţie de punctajul trofeului, iar pentru un căprior mascul, vânătorii trebuie să scoată din tolbă de la 100 de euro în sus, în funcţie de greutatea acestuia. Un fazan împuşcat costă 10 euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura