Categories: Sport

Triumful atletismului la premierea campionilor

Ciprian Marinuţ

Nicolae Alexe (foto în dreapta), antrenorul atletei Florentina Marincu (foto în stânga), sportiva numărul unu a judeţului în anul 2013, a fost desemnat, ieri, antrenorul hunedorean al anului, primind trofeul în cadrul festivităţii de premiere a celor mai buni sportivi hunedoreni. În topul cluburilor, laureatele au fost aceleaşi de anul trecut, CNS CSS „Cetate” fiind lider la secţiunea cluburilor publice, iar Comexim Lupeni la cea a cluburilor private.

Antrenor mulţumit  şi ambiţios
Premiile păstrate surpriză de Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului până la festivitatea de premiere a sportivilor desfăşurată ieri, la Deva, erau uşor de anticipat. Cum era de aşteptat, Nicolae Alexe, antrenorul sportivei numărul unu a judeţului în anul 2013, a fost desemnat, ieri, antrenorul hunedorean al anului. Trofeul reprezintă o premieră pentru valorosul tehnician hunedorean şi o palmă elegantă dată reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean care în 2013 au refuzat să-i acorde salariu de merit lui Nicolae Alexe. „Eu rămân acelaşi om şi antrenor, indiferent de orice premiu. Competiţiile trec şi vin cu o viteză incredibilă, iar clipele succesului zboară şi ele ca secundele în cursele de 60 sau 100 de metri. Sunt mulţumit cu ce am realizat în 2013 şi sper ca anul acesta să fie cel puţin la fel de bun. Am avut deja un sezon de sală excelent şi ne pregătim pentru cel de vară, care promite la fel de mult”, a spus Nicolae Alexe. La fel de simplu de intuit erau şi laureatele de la categoria celor mai bune cluburi. CNS CSS „Cetate” a fost lider la secţiunea cluburilor publice, iar Comexim Lupeni a triumfat la cea a cluburilor private, la fel cum s-a întâmplat şi anii trecuţi. Alături de Nicolae Alexe au fost premiaţi toţi antrenorii care au avut sportivi clasaţi în topurile întocmite de DJTS, precum şi cluburile de provenienţă ale acestora: SCM Deva, CSS Hunedoara, CSS Petroşani (la cluburi publice), Heian Deva, Siderurgica Hunedoara, Hard Steel Hunedoara, Ryu-do Deva, Empi Brad, Dacicus Orăştie şi Cobra Deva.

Prezenţă bună,  sală neîncăpătoare
Manevra DJTS-ului de a amâna festivitatea de premiere comparativ cu data tradiţională (luna ianuarie, n.r.) de desfăşurare s-a dovedit inspirată, un număr mult mai mare de laureaţi decât în alţi ani reuşind să fie prezenţi la eveniment. Astfel, Sala „Europa” de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, una mult mai mică decât cea tradiţională, s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru numărul mare de campioni ai judeţului. De la discipline neolimpice au fost prezenţi ocupanţii primelor cinci locuri şi cel de pe locul 10, lipsind sportivi clasaţi pe locurile şase, şapte, opt, şi nouă. Şi-au primit premiile atletele Florentina Marincu (locul 1) şi Claudia Florea (locul 10), boxerii Sorin Dobondi şi Eugenia Jurca (locurile 2 şi 3), precum şi arcaşele Simona Băncilă şi Luminiţa Boroş. Au lipsit gimnastele Andreea Eugenia Munteanu şi Andreea Maria Iridon, luptătoarea Laura Elena Gavriliuc şi Fibia Vânătoru de la tir cu arcul. Gimnastele au absentat motivat, întrucât se află în cantonamentul lotului Olimpic feminin de gimnastică artistică – senioare ale României de la Izvorani. Din partea autorităţilor, au fost prezenţi doar reprezentanţii de rang doi, mai marii negăsindu-şi loc în agendă pentru performerii judeţului.
DJTS a reluat o frumoasă tradiţie şi a acordat premii şi jurnaliştilor sportivi din judeţ.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

8 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

8 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

8 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

8 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

8 ore ago