Tren plin cu huilă, deraiat la Petrila

O garnitură de marfă care rula pe linia in­dustrială îngustă dintre EM Lonea şi punctul de încărcare de la fosta EM Petrila a deraiat, patru vagoane şi locomotiva sărind de pe şine.
Cele cinci vagoane ale trenului de marfă erau încărcate cu cărbune şi au ajuns pe şoseaua de centură a localităţii Petrila, drum aflat în imediata apropiere a terasamentului de cale ferată. Mecanicul locomotivei şi aju­torul său au reuşit să sară din cabină înainte ca mastodontul să se răstoarne, astfel că nimeni nu a fost rănit. La faţa locului au ajuns pompierii serviciului voluntar din Pe­trila şi un echipaj ISU de la Petroşani, însă nu a fost necesară intervenţia lor. Calea ferată aparţine de Complexul Energetic Hunedoara, iar vagoanele erau încărcate cu 100 de tone de huilă extrasă de la Mina Lonea.
Conducerea Complexului Energetic Hune­doara face o anchetă pentru a stabili cauza deraierii a anunţat directorul companiei, Sa­muel Dioane. O primă ipoteză ar fi că va­goanele au deraiat din cauză că pe şine s-a format mâzgă.
Activitatea de transport a căr­bunelui de la Lonea ar urma să fie reluată joi cu o lo­co­motivă de rezervă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare