ComunitatePolitica si administratie

Trei medici noi la spitalul din Brad

Magdalena Şerban

Unele spitale din ţară funcţionează la limita de avarie în cadrul mai multor ramuri me­dicale, tocmai din lipsa specialiştilor. Aşa că tot greul apasă pe umerii puţinilor doc­tori rămaşi la datorie. Altele se bucură de medici noi. E cazul Spitalului Municipal Brad.
„Din acest an, echipa medicală a fost întregită cu trei medici noi care activează la Urologie, la Interne şi la Pediatrie. Sunt sp­e­ci­alităţi cu o adresabilitate crescută, fiind mare nevoie de personal calificat. Cu toate că pandemia suprasolicită sistemul medical din România şi nu numai, asta nu înseamnă că bolile stau pe loc. Ba din contră, unele afecţiuni se acutizează în timp record, dacă nu sunt depistate şi tratate la timp. Ne bu­cură faptul că suntem printre puţinele uni­tăţi spitaliceşti care are epidemiolog, atât de important mai cu seamă în astfel de vre­muri. Suntem în discuţii, dar nu e nimic sta­bilit, pentru a beneficia de serviciile me­di­cale ale unui neonatolog, postul rămânând liber. Este esenţial în depistarea, diagnos­ti­carea si tratarea bolilor specifice nou-năs­cuţilor, precum si în îngrijirea şi protejarea lor pentru menţinerea stării de sănătate a nou-născutului prematur. Bineînţeles, naş­teri se fac în continuare, dar în caz de com­pli­caţii trebuie să direcţionăm cazurile către alte instituţii medicale”, a arătat Ioan Cobori (foto), managerul Spitalului Muni­cipal Brad.
Legat de personalul auxiliar şi partea de asistente, la ora actuală lucrurile sunt la un nivel decent, deci departe de a funcţiona sub normative. Însă asta nu exclude posibile viitoare plecări din pricina pensionării la timp sau anticipat, a maternităţii ori din alte motive, atunci urmând să se pună problema reocupării posturilor respective.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura