Categories: Sport

Trei medalii „made in Deva” la FOTE 2013

Ciprian Marinuţ

Cele două gimnaste devene din echipa României au cucerit şi câte o medalie individuală la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2013, pe lângă bronzul de la echipe.

Interzis la aur
Prezente în toate finalele individuale, cu excepţia celei de la paralele, tricolorele au reuşit să urce pe podium în trei dintre ele, însă, fără a obţine vreo medalie de aur. Singura finală fără medalie românească a fost cea de la individual compus, care a reunit gimnaste din 15 ţări. Laura Jurcă a intrat în grupul sportivelor care vizau un loc pe podium, alături de reprezentantele Rusiei, Marii Britanii şi Germaniei. Dar gimnasta de la Cetate s-a clasat doar pe locul şapte, cu un total de 53.500, din cauza notei slabe de la paralele, care a fost doar a 16-a din concurs (12.050). Podiumul a fost ocupat de Maria Kharenkova (Rusia), Kim Janas (Germania) – primele două la egalitate de puncte (54.950) – şi Tyesha Mattis (Marea Britanie) cu 54.850. La sărituri, Laura Jurcă a reuşit o evoluţie bună şi a obţinut medalia de argint, fiind la numai o sutime diferenţă de câştigarea aurului. Gimnasta deveană a obţinut 13.950 (D.5.0/ E. 8.950) pentru prima săritură şi 14.800 (D.5.8/E. 9.00) pentru a doua, iar cu un total de 14.375, a fost a doua, după britanica Elissa Downie, cu 14.475. Andreea Iridon a urcat pe treapta de bronz la bârnă, la egalitate cu franţuzoaica Claire Martin, ambele cu 13.750 (D. 5.8/E.7.05). Pe primele două locuri, s-au situat Maria Bondareva (Rusia), cu 14.250 şi Eythora Thorsdottir (Olanda) cu 13.800. Silvia Zarzu a completat palmaresul României cu un bronz în finala de la sol, în care Andreea Iridon (foto, prima din dreapta) s-a situat pe locul patru.

Locul 12 pe medalii
În clasamentul final pe medalii la toate disciplinele din cadrul competiţiei de la Utrecht, România a ocupat locul 12, cu 2-7-7 medalii. La FOTE 2013, ţara noastră a câştigat două medalii de aur, şapte de argint şi şapte de bronz. România a participat cu o delegaţie de 46 sportivi, 21 de fete şi 25 de băieţi, la ediţia a XII-a a Festivalului Olimpic de vară al Tineretului European (FOTE), iar obiectivul a fost cucerirea a 9-10 medalii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

15 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

15 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

15 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

15 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

15 ore ago