Trei incendii în două zile

Oana Mihnea

În ultimele două zile, echipajele de pompieri ale ISU Hunedoara au intervenit pentru lichidarea a trei incendii, într-un singur caz rezultând o victimă.
Ieri, în jurul orei 11.00, la o casă de pe DN 7, din localitatea Ilia, focul a cuprins o bucătărie, o cameră şi un spaţiu de depozitare. Pompierii au reuşit să evite extinderea şi la restul locuinţei. În casă era fetiţa proprietarilor, în vârstă de trei ani, care a fost scoasă afară în timp util. A avut nevoie de îngrijiri medicale şi a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe din Ilia. Potrivit medicilor, fetiţa a suferit un atac de panică şi arsuri superficiale pe mâini şi faţă. Din cauza faptului că locuinţa este aşezată pe DN 7, s-a impus închiderea circulaţiei pentru jumătate de oră, astfel încât pompierii să poată acţiona eficient. Pentru următorul interval de o oră, cât a durat stingerea totală a focului, s-a circulat alternativ pe o singură bandă. Cel mai probabil, incendiul a pornit de la un aparat electric aflat sub tensiune şi lăsat nesupravegheat, primul material care a ars fiind un obiect din plastic. De asemenea, a fost distrus mobilierul, aparatura electrocasnică, profile termopan, covoare, instalaţia electrică şi zugrăveala.
Miercuri, în localitatea Uroi, a luat foc o baracă situată în câmp. Nu se afla nimeni înăuntru, proprietarul fiind undeva în apropiere. Când au ajuns pompierii la faţa locului, ardea acoperişul barăcii, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. Se pare că focul a pornit de la sobă.
Şi în Petroşani, pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească. Acoperişul a ars pe o suprafaţă de 20 de metri pătraţi, din cauză că proprietarul a aruncat jar nestins în apropierea unor materiale combustibile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.