Categories: ActualitateFlash

Trei cai salvaţi de la moarte de pompieri

Maximilian Gânju

Trei cai au fost salvaţi de la moarte de echipele de pompieri din cadrul Detaşamentului Petroşani, în urma unei operaţiuni contracronometru. Animalele au fost înghiţite de halda de cenuşă a Termocentralei Paroşeni.
Cele trei exemplare, deosebit de frumoase, aparţin unui ONG din municipiul Vulcan care are un parc de călărie şi oferă, printre altele, şedinţe de hipoterapie pentru copiii cu sindromul Down ori cu alte afecţiuni. Caii au scăpat din stabiliment şi au ajuns să pască pe marginea haldei de cenuşă de la Coroieşti a Termocentralei Paroşeni, unde s-au afundat şi riscau să moară sufocaţi. Îngrijitorii i-au descoperit afundaţi în mâlul haldei şi şi-au dat seama că nu au nici o şansă de a-i scoate la timp. Aceştia au cerut ajutor pompierilor din cadrul Detaşamentului Petroşani, militarii reuşind să salveze cabalinele.
„Intervenţia a fost destul de dificilă, dat fiind faptul că animalele se afundau în mâlul dens, iar accesul la ele a fost extrem de dificil. Colegii mei, care au intervenit la solicitare, au reuşit să lege caii cu furtunele de pe autospecialele intervenţie şi să-i tragă afară din halda de cenuşă înainte de a se sufoca. A fost o misiune contracronometru, dar finalizată cu succes”, a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, lt.col. Adrian Avram.
Şi reprezentanţii ONG-ului din Vulcan au răsuflat uşuraţi după ce au constatat că exemplarele sunt nevătămate.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

2 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

2 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

2 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

3 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

3 ore ago