Categories: Actualitate

Tratamente moderne pentru afectiunile anorectale

Mai mult de 60 la sută din populaţia activă suferă de diferite afecţiuni anorectale. De la boala hemoroidală uşoară, până la tumori maligne, aceste afecţiuni creează disconfort pentru pacienţi şi chiar pot ajunge să-le pună viaţa în pericol. Stabilirea unui diagnostic precoce şi precis este extrem de importantă înainte de începerea unui tratament. Acest principiu este esenţial în clinicile din reţeaua Proctomed. Tratamentul cu unguente, alifii, supozitoare, băi de plante este administrat de cele mai multe ori şi bine acceptat de pacienţi, însă, rezultatele nu sunt întotdeauna satisfăcătoare sau, dacă se întâmplă aşa, nu pentru mult timp, oricum, nu definitiv. Astfel de experienţe sună familiar multora dintre noi, rezultatele fiind nesatisfăcătoare, pentru că boala hemoroidală nu se vindecă de la sine, ea evoluând treptat.
De 10 ani, în aceste clinici, echipa noastră formată din apreciaţi medici în domeniu, evaluează starea dumneavoastră de sănătate, oferindu-vă cele mai bune soluţii medicale existente, apreciate şi aplicate în marile clinici din lume. Sunt utilizate metode de tratament neoperatorii, realizate fără a necesita internarea pacientului, acesta putând-şi desfăşura normal activităţile zilnice, inclusiv cele profesionale, fără necesitatea unui concediu medical sau repaos la pat. Tehnicile abordate reprezintă o alternativă viabilă, modernă, nedureroasă şi eficientă la metodele operatorii clasice, folosind aparatură de ultimă generaţie.

Ce tratăm?
Fără operaţie, cu o suferinţă cât mai mică şi fără stres anestezic, putem trata în clinicile noastre: boala hemoroidală; tromboza anală; fisura anală; abcesele perianale; mariscele hemoroidale; alte afecţiuni ale colonului benigne, obţinând prin procedee de tratament neoperatorii, rezultate mai bune decât prin metodele clasice chirurgicale.

ÎN CE CONSTĂ NOUTATEA METODELOR DE TRATAMENT UTILIZATE LA PROCTOMED:
Tratamentul utilizează o aparatură de ultimă generaţie. În funcţie de afecţiune, se recurge la necrozarea ţesuturilor prin fototermocoagularea în spectrul infraroşu sau la excizia şi cauterizarea cu unde radio de înaltă frecvenţă, aceasta din urmă fiind şi cea mai nouă tehnică de tratament în domeniul patologiei anorectale, tehnica utilizată în clinicile occidentale. Tratamentul pe care îl oferim evită disconfortul şi riscurile unei intervenţii chirurgicale şi elimină neplăcerile post operatorii, care în cazul afecţiunilor anorectale pot dura până la şase luni.

ATUURILE SERVICIILOR OFERITE DE CLINICA PE CARE O REPREZENTĂM:
Nevoia de timp este o necesitate a zilelor noastre, iar tehnicile ce înlocuiesc intervenţiile chirurgicale clasice evită şi un important consum de timp, de asemenea, evitându-se şi multă suferinţă. Toţi pacienţii veniţi cu probleme anorectale nu vor pleca din clinica noastră netrataţi. De luna aceasta, toţi pacienţii vor beneficia de două investigaţii computerizate videoanuscopia şi videorectoscopia, acestea fiind incluse în preţul primului consult, fiind necesare medicului, pentru  a da un diagnostic cât mai corect.
Ecografia 3D: Este o metodă modernă şi eficientă de investigare neinvazivă, lipsită de efecte secundare, ce a revoluţionat imagistica medicală şi a adus un plus de certitudine în punerea unui diagnostic. Ecografia utilizează un fascicul de ultra-sunete, emis de sonda pe care medicul o mişcă pe corp, fascicul care străbate cu viteze diferite ţesuturi diferite.
În contact cu ţesuturile şi organele explorate, fasciculul emis este reflectat, recoptat de sondă şi tradus cu autorul unui program în imagini afişate pe un monitor.
Deoarece foloseşte în explorarea organelor ultrasunete, ecografia nu produce practic nici un efect secundar. Indiferent de organul analizat sau de durata examinării. Este nedureroasă, este neiradiantă, metodă rapidă, examenul ecografic durează circa 20-30 minute şi nu necesită o pregătire specială a pacientului. Persoana care va fi examinată se va întinde pe un pat, lângă care se află ecograful, de regulă, în decubit dorsal (întins pe spate) şi va expune zona care trebuie investigată. În cadrul tehnicii abdominale, medicul va acoperi zona de examinat cu un gel incolor (pe bază de glicerină), astfel încât, în timpul investigaţiei să nu existe aer între sonda ecografului şi pielea pacientului (ultrasunetele nu se propagă prin aer). Medicul examinator vă poate cere să vă schimbaţi poziţia, prin întoarcerea pe o parte sau alta, în funcţie de organul care trebuie examinat. Aparatul de ecografie este de 3D, iar ecografia este totală, vizualizarea organelor interne din zona abdominală (colecist, apendice, colon, organele genitale, ficat, rinichi etc). După aceste investigaţii se începe tratamentul eşalonat în medie de patru-cinci şedinţe, perioada între ele fiind de două-trei săptămâni, timp în care vă puteţi continua activităţile zilnice.

Despre personalul medical al clinicii:
Vă putem spune că am construit în Deva o echipă medicală de excepţie, compusă din medici primari chirurgi şi asistente medicale, care au beneficiat de un stagiu de pregătire de patru luni la clinica mamă din Bucureşti.
Unde se află clinica Proctomed Deva?
Pe strada Ulpia, nr. 5, într-o clădire nouă şi modernă. Telefon programări 0254/202 888, de luni până sâmbătă, între orele 08-20.
Perspective:
În curând, vom deschide şi o clinică de dermato-venerologie sub denumirea Laurus Medical, amplasată în incinta Clinicii Proctomed.
În concluzie, afecţiunile canalului anorectal trebuie tratate cu seriozitate de fiecare dintre noi, pentru a elimina un disconfort de moment şi un posibil risc major de viitor. Nu trebuie uitat că boala hemoroidală, netratată sau ameliorată doar cu medicamente, nu se vindecă de la sine, continuând să evolueze spre stadii mai avansate, ce nu se mai pot trata decât prin operaţie!

 Vă aşteptăm cu încredere în clinica noastră.

Clinica Proctomed

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

20 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

20 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

20 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

20 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

20 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

20 de ore ago