Adriana Năstase
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat, ieri, un regulament de vizitare al Ansamblului Istoric Mina Petrila, obiectiv cultural creat în perimetrul fostei mine de cărbune din localitate, astfel că acesta poate fi integrat într-un circuit turistic şi cultural care include mai multe puncte de reper.
Două trasee
Cea mai adâncă
Programul de vizitare a fost stabilit între orele 9,00 – 17,00, în perioada 1 aprilie – 30 octombrie, şi 10,00 – 15,00, în perioada 1 noiembrie – 30 martie. Ansamblul Istoric Mina Petrila include o suprafaţă de 163.885 metri pătraţi de teren şi 28 de clădiri, dintre care au fost clasate în Lista monumentelor istorice Mina Deak, atelierele mecanice, Puţul Nou cu Schip, Puţul Centru, Preparaţia veche de cărbune, clădirea compresoarelor şi termocentrala cu coşul de fum.
În ianuarie 2022, CJ Hunedoara a aprobat cumpărarea mai multor imobile înscrise pe Lista monumentelor istorice situate în perimetrul fostei Mine Petrila, cu scopul introducerii acestora într-un circuit turistic, după modelul altor exploatări miniere închise din Europa. Mina Petrila a fost înfiinţată în anul 1859, fiind cea mai adâncă din Valea Jiului, cu galerii care coboară până la 1.000 de metri sub pământ. Exploatarea minieră a fost închisă în anul 2015, pe 30 octombrie 2015 fiind extrasă ultima tonă de cărbune.
Vorbesc gurile rele că un șef de instituție s-a trezit ieri că trebuie să elibereze…
Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru organizarea la Castelul Corvinilor a unui eveniment de excepție,…
A.N., din municipiul Deva Pentru că a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de efectuare…
„Încă o dată ne-ați făcut de rușine!” – așa sună mesajul arogant și profund iresponsabil,…
Un sătean din comuna Rapoltu Mare riscă să ajungă în închisoare după ce și-a stâlcit…
Condamnatul se află în Penitenciarul Deva, unde execută o pedeapsă de trei ani și opt…