Transportul public în Hunedoara, motiv de nemulţumiri în consiliul local. De ce este supãrat consilierul Rusu?

Sorina Popa

Ieri, aleşii locali hunedoreni au trebuit să voteze un proiect de hotărâre privind „aprobarea acordării subvenţiei de la bugetul local al municipiului Hunedoara pentru activitatea Serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, în municipiul Hunedoara, pentru luna august 2014”.
Legat de acest proiect, consilierul local Constantin Rusu (foto) s-a  declarat total nemulţumit. Nu de hotărârea în sine, ci de costurile activităţii respective.
„Cheltuielile au crescut foarte mult, la serviciul de transport local. Este o creştere, în luna august, faţă de începutul acestui an, cu 60 la sută. Cer conducerii societăţii Ecosid să ne arate care este totalul veniturilor şi totalul cheltuielilor. Să vedem organigrama, câţi directori are firma, câţi şefi sunt acolo şi ce salarii se încasează. Societatea devine un „cimitir de elefanţi”, în care fiecare partid îşi pune oamenii. Sunt patru directori acolo. De ce?  Consiliul Local este acţionar majoritar la Ecosid. Trebuie să ştim ce se petrece la această societate. Ceva nu e în regulă. Lună de lună creştem subvenţia acordată pentru transportul local. În patru luni de zile, au crescut cheltuielile enorm. Când întrebăm ceva legat de cum se cheltuie banul public la Ecosid, toţi de acolo ridică din umeri şi nu ştiu ce să răspundă Nu e normal. Într-un oraş (n.r.-Hunedoara) în care se stinge lumina, nu e firesc ca un director să aibă 1.000 de euro salariu”, a declarat Rusu, în şedinţa de consiliu local.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

8 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

16 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

16 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

16 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

16 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

17 ore ago