Categories: EvenimentFlash

Traficanţi de droguri eliberaţi din arest

Livia Botici

Surprize, surprize la Tribunalul Hunedoara, ieri dimineaţă. Cu toate că bărbaţii acuzaţi de trafic de droguri, judecaţi în dosarul denumit „Tsunami 2”, ar fi trebuit să fie în arest, potrivit informaţiilor care existau până în acel moment, aceştia se aflau liberi pe holurile instituţiei.

Eliberaţi la termenul trecut

În data de 10 martie 2010, la Tribunalul Hunedoara a avut loc procesul celor 14 bărbaţi din dosarul „Tsunami 2”, şapte cercetaţi în stare de arest şi şapte în stare de libertate, acuzaţi de trafic şi consum de droguri de risc. La acel termen de judecată, informaţiile, care au ajuns către presă, au fost că se acordă un nou termen pentru data de 7 aprilie, deoarece unul dintre acuzaţi, Gabriel Alin Grasu, era internat în Spitalul Penitenciar Jilava, şi nu putea depune mărturie. Şi, în plus, pentru ca avocaţii şi procurorii să mai poată ataşa probe la dosar. Cu toate acestea, ieri dimineaţă, şase dintre cele şapte persoane arestate, se aflau în libertate. Decizia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu judecarea în stare de libertate, având obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, a fost luată la termenul din 10 martie, însă nu a fost făcută publică decât ieri. Singurul care se mai află în arest, în acest moment, este Alin Laurenţiu Hanganu (foto stânga), un tânăr cercetat şi în alt dosar.

Au lipsit şase martori

La şedinţa de judecată de ieri, şase dintre cei opt martori citaţi au lipsit, instanţa decizând că este nevoie de un alt termen, pentru ca aceştia să poată depune mărturie. Singurul, dintre cei acuzaţi de trafic de droguri, care a depus mărturie, a fost Gabriel Alin Grasu. El îl acuză pe unul dintre „colegii de dosar” că vrea să scape basma curată, punând în seama lui nişte fapte care nu au fost comise de el. „Nicolae Hărăngău minte când spune că a cumpărat de la mine droguri. Din contră, toată lumea din cartier ştie că el se ocupa cu vânzarea de droguri. Canabisul găsit de poliţişti la mine a fost cumpărat de la Hărăngău, contra sumei de 720 de lei şi l-am luat pentru consumul propriu”, mărturiseşte Gabriel Alin Grasu.

Un nou termen

Membrii dosarului „Tsunami 2“ au fost reţinuţi în 2009, în urma unor descinderi ale ofiţerilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal. Următorul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 5 mai 2010.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago