Categories: Comunitate

Totești, în zona investițiilor

Magdalena Șerban

Fie că e vorba de solicitare de finanțare prin programul național ,,Anghel Saligny”, fie pe axe europene , la Totești planurile mari vor deveni realitate, sub o formă sau alta. Asta, deoarece primarul locului s-a dovedit un luptător, de-a lungul timpului, în ce privește implementarea unor obiective de anvergură.

Drumuri, dispensar și școală
„Am depus un proiect foarte important pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, mai exact modernizarea unor drumuri din satul Cârnești plus trotuare și rigole de scur­gere în toată comuna. Investiția a fost estimată la 8,7 milioane de lei. De ase­me­nea, am mai accesat prin Programul Ope­ra­țional Infrastructură Mare – POIM două proiecte pentru eficientizare energetică, în sumă totală de trei milioane de lei. Unul e pentru școală, iar celălalt e pentru dis­pen­sarul uman. Se va crea posibilitatea alimen­tării cu energie electrică în baza unor pa­nouri fotovoltaice și se vor izola termic clă­dirile amintite, pentru a se putea menține foar­te bine căldura la interior. Mai avem și alte demersuri investiționale care urmează să fie depuse, dar așteptăm normele meto­do­logice pentru axele de finanțare. Bugetul local e mic și nu avem cum să visăm la obiec­tive mari”, a afirmat Tiberiu Pasconi (foto), liderul comunității din Totești.
Primar pentru toți
Legat de activitatea administrativă, alesul a precizat că nu se face discriminare între vac­cinați și nevaccinați, orice cetățean pu­tându-și rezolva cerința cu care se prezintă la primărie. Diferența e că cei certificați ca fiind imunizați împotriva Covid prin par­cur­gerea schemei de vaccinare sau cei trecuți prin boală ori cu test rapid sau test PCR negativ pot să intre în incinta edificiului. Cei­lalți sunt ajutați de către un reprezentant al unității publice, care iese în afara clădirii pen­tru a prelua/înapoia acte sau diverse do­cu­mente pe care respectivul le solicită. “Nu poți obliga sau constrânge pe cineva să facă ceva. Au existat destule valuri ale pan­de­miei încât lumea să poată cântări bine lucrurile și să ia decizia corectă și potrivită pentru sine, calculând posibilul impact asu­pra familiei, a rudelor și apropiaților. Multă sănătate și năzuință de mai bine”, a încheiat Tiberiu Pasconi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Corvinul Hunedoara a primit licența de participare în competițiile europene

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea…

9 ore ago

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu”  Hunedoara  Deva pentru lecturare…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că la o unitate sanitară de pe la noi se în­tâmplă lucruri tare…

o zi ago

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată ieri în corpul nou…

o zi ago

Bulina albă

Prof. Mihaela Marița, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” din Petroșani Pentru organizarea unui simpozion internațional la…

o zi ago

Bulina neagră

Dan Vîlceanu, deputat Pentru că l-a mușcat pe deputatul Florin Roman, cei doi încăierându-se chiar…

o zi ago