Tot mai tari în creatie si IT

Nicolle Ebner

Cea de-a cincea ediţie a concursului „e-Vacanţă”, organizat în această iarnă de Ministerul Comunicaţiilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, a fost câştigată de cinci şcoli, din patru judeţe. Şcoala cu clasele I-VIII „Petros“ din comuna Baru, judeţul Hunedoara, a ocupat locul al doilea în clasamentul competiţiei, după şcoala generală din comuna Traian, judeţul Bacău.

Cunoştinţe informatice şi relaţii cu alte şcoli
„A fost cea de-a doua participare a noastră şi am constatat că am devenit tot mai buni. Concursul a fost extraordinar de interesant, au venit cam toţi copiii din şcoală, pentru că au aflat ce facem noi. Dacă elevii au dobândit cunoştinţe informatice şi au putut stabili relaţii cu copiii din alte şcoli, noi am luat legătura cu alţi profesori, încercând să stabilim parteneriate cu aceştia, în vederea realizării unor proiecte comune ”, a declarat profesorul Matei Dan, cadru didactic la Şcoala Generală din Baru. Pe lângă cei 40 de elevi care au lucrat la materialele pentru e-Vacanţă, în competiţie au fost antrenaţi 24 de preşcolari şi părinţii acestora, care au privit cu mult interes ceea ce se întâmpla la şcoală.
Despre competiţia e-Vacanţă
Competiţia e-Vacanţă se adresează elevilor şi profesorilor din cele 255 de localităţi incluse în Proiectul „Economia bazată pe Cunoaştere“ şi urmăreşte să-i încurajeze pe aceştia în utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) în educaţie. Proiectul are un buget de aproape 70 milioane de dolari, iar scopul lui este de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect, au fost înfiinţate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL), şi se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.