Categories: Actualitate

Tot mai tari în creatie si IT

Nicolle Ebner

Cea de-a cincea ediţie a concursului „e-Vacanţă”, organizat în această iarnă de Ministerul Comunicaţiilor în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, a fost câştigată de cinci şcoli, din patru judeţe. Şcoala cu clasele I-VIII „Petros“ din comuna Baru, judeţul Hunedoara, a ocupat locul al doilea în clasamentul competiţiei, după şcoala generală din comuna Traian, judeţul Bacău.

Cunoştinţe informatice şi relaţii cu alte şcoli
„A fost cea de-a doua participare a noastră şi am constatat că am devenit tot mai buni. Concursul a fost extraordinar de interesant, au venit cam toţi copiii din şcoală, pentru că au aflat ce facem noi. Dacă elevii au dobândit cunoştinţe informatice şi au putut stabili relaţii cu copiii din alte şcoli, noi am luat legătura cu alţi profesori, încercând să stabilim parteneriate cu aceştia, în vederea realizării unor proiecte comune ”, a declarat profesorul Matei Dan, cadru didactic la Şcoala Generală din Baru. Pe lângă cei 40 de elevi care au lucrat la materialele pentru e-Vacanţă, în competiţie au fost antrenaţi 24 de preşcolari şi părinţii acestora, care au privit cu mult interes ceea ce se întâmpla la şcoală.
Despre competiţia e-Vacanţă
Competiţia e-Vacanţă se adresează elevilor şi profesorilor din cele 255 de localităţi incluse în Proiectul „Economia bazată pe Cunoaştere“ şi urmăreşte să-i încurajeze pe aceştia în utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor (TIC) în educaţie. Proiectul are un buget de aproape 70 milioane de dolari, iar scopul lui este de a iniţia şi susţine activităţi bazate pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, în comunităţi dezavantajate din punct de vedere al accesului la cunoaştere. Prin proiect, au fost înfiinţate, cu sprijinul primăriei din fiecare localitate, 255 de Reţele Electronice ale Comunităţilor Locale (RECL), şi se organizează cursuri de instruire pentru membrii acestora. Fiecare reţea include un Punct de Acces Public de Informare (PAPI) şi mai multe puncte de acces în şcolile din comunitate, în fiecare bibliotecă publică şi în fiecare primărie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

10 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

10 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

10 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

10 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

10 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

10 ore ago