Categories: Flash

Top 10 atracţii turistice în Rusia

Cea mai mare ţară din lume, Rusia, oferă o multitudine de experienţe de călătorie, de la versanţi ai munţilor glaciari, la plimbări pe marginea celui mai vechi lac de pe pământ. Siturile istorice şi activităţile culturale din faimoasele oraşe ale Rusiei abundă de asemenea. Chiar dacă alegi să explorezi pământurile din Kremlin sau să cutreieri stepa din Mongolia, o vizită în Rusia este o aventură pe care nu o veţi uita prea curând. Acest top cu atracţii din Rusia poate inspira un minunat itinerariu Rusia pentru un sejur de neuitat.
1. Catedrala St. Basil, din Moscova
Construită între anii 1554 şi 1561 şi situată în inima Moscovei, Catedrala St. Basil a fost în decursul timpului una din atracţiile de top ale Rusiei. Ceea ce atrage vizitatorii nu sunt artefactele din interiorul catedralei, ci aspectul exterior deosebit al catedralei. Cu un design ce reprezintă forma unui foc în aer liber, arhitectura nu este unică doar perioadei în care a fost construită, ci şi altor perioade. Nu există altă construcţie asemănătoare Catedralei St. Basil.
2. Muzeul Hermitage, din Saint Petersburg
Fondat în anul 1764 de către Ecaterina a II-a, Muzeul Hermitage din Saint Petersburg este un muzeu imens de artă şi cultură cu o colecţie de trei milioane de obiecte din toată lumea. Colecţia ocupa un complex de şase clădiri printre care şi Palatul de Iarnă, reşedinţă a împăraţilor Rusiei.
3. Kremlin, Moscova
Kremlinul este o atracţie must-see pentru oricine vizitează Moscova. Casa celor mai importante birouri guvernamentale, Kremlinul adăposteşte de asemenea şi patru catedrale construite în secolele XV şi XVI, cât şi câteva muzee. Suprafaţa de aproximativ un kilometru pătrat include şi depozitul de armament, plin de comori regale din trecut, cât şi Expoziţia de Diamante, o colecţie de bijuterii ce include şi inelul cu diamant de 190 de carate, deţinut de Ecaterina a II-a.
4. Suzdal
Suzdal, cândva capitală a mai multor principate ale Rusiei, este piatra „inelului de aur” al Rusiei. Cei care vor să experimenteze cea mai frumoasă arhitectura istorică a Rusiei, plină de biserici, catedrale şi mănăstiri cu domuri, vor găsi toate acestea în Suzdal. Datând din anul 1024, întregul oraş este ca un muzeu în aer liber, care îi duce pe turişti înapoi în timp.
5. Lacul Baikal
Mulţi turişti care călătoresc pe linia ferată Trans-Siberiană plănuiesc să oprească la Lacul Baikal, cel mai adânc şi cel mai vechi lac din lume. Lacul Baikal reprezintă 20 la sută din apa proaspătă din lume. Localizat în Siberia, lacul vechi de 25 de milioane de ani este înconjurat de creste montane. Lacul este considerat unul dintre cele mai limpezi din lume. Cunoscut şi drept Perla Siberiei, Lacul Baikal adăposteşte mai multe resorturi, făcând această zonă o destinaţie de vacanţă foarte populară.
6. Catedrala Sf. Sofia, Novgorod
Localizată în Novgorod, cel mai vechi oraş al Rusiei, Catedrala Sf. Sofia are o înălţime de aproximativ 38 de metri şi este decorată cu cinci domuri spectaculoase, fiind cea mai veche biserică din Rusia. Catedrala Sf. Sofia deţine artefacte religioase vechi, printre care se află şi Semnul Maicii Domnului, o icoană despre care legendele spun că a salvat Novgorod de un atac în anul 1169. Cele trei faimoase porţi gravate datează de asemenea din secolul XII.
7. Insula Kizhi
Localizată în Karelia, o regiune din nordul Rusiei, la graniţa cu Finlanda şi Marea Albă, insula Kizhi este binecunoscută pentru incredibilul muzeu în aer liber. Karelienii au trăit în această zonă încă din secolul XIII, împărţită în două culturi, cea de Est şi cea de Vest. Colecţia muzeului cuprinde Biserica Schimbării la Faţă a Mântuitorului, structură faimoasă datorită celor 22 de domuri. Alte atracţii turistice includ multitudinea de case de lemn, mori de vânt, capele şi hambare. Cultura ţărănească este reprezentată de demonstraţii de meşteşuguri şi ansambluri folclorice.
8. Valea Gheizerelor
Situată în Peninsula Kamchatka, în estul Rusiei, Valea Gheizerelor este al doilea bazin de gheizere din lume. A fost descoperită în anul 1941 de un savant local, Tatyana Ustinova. De atunci, a devenit o atracţie turistică populară în Kamchatka şi atrage mult interes atât în rândul savanţilor, cât şi în rândul turiştilor.
9. Muntele Elbrus
Muntele Elbrus este localizat în lanţul muntos Caucaz în sudul Rusiei. Cu o altitudine de 5.642 metri, Muntele Elbrus este inclus printre Cele 7 Culmi, cele mai înalte culmi de pe fiecare din cele 7 continente, atrăgând atât căţărători profesionişti, cât şi începători. Muntele a fost format dintr-un vulcan, considerat inactiv, fără erupţii înregistrate. Telecabina urca turiştii până la altitudinea de 3.800 de metri, facilitând căţărările până pe creastă.
10. Linia ferată Trans-Siberiană
Parte a celui mai lung sistem de linii ferate din lume, clasica linie ferată Trans-Siberiană se întinde din Moscova până la Vladivostok, un oraş lângă graniţa Rusiei cu China şi Coreea de Nord. Construcţia a fost începută în anul 1891 de către Ţarul Alexandru al III-lea şi a fost terminată de către fiul său, Ţarul Nicolae al II-lea, în anul 1916, linia fiind cunoscută drept ruta ţărilor. Cei mai mulţi dintre călători folosesc trenul pentru transport între două destinaţii. Trenul are clase, cu vagoane de dormit, unele având băi private şi duşuri.

(Articol preluat de pe site-ul infoturism.ro – Turism Mall: http://www.infoturism.ro/atractii-turistice)

Mesagerul Hunedorean