Toate şcolile din judeţ au directori, înainte de „dezlegarea” dată de minister

8 ianuarie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Toate şcolile din judeţ au directori şi directori adjuncţi în funcţii, o parte dintre ei fiind numiţi prin detaşare în interesul învăţământului, ceilalţi promovând concursul de la sfârşitul anului trecut.

Ceea ce înseamnă că „dezlegarea” dată recent de Ministerul Învăţământului, care abrogă o prevedere a metodologiei de organizare a concursului pentru funcţiile de conducere în unităţile şcolare, conform căreia candidaţii care nu s-au prezentat sau au participat la concurs şi nu l-au promovat nu mai pot ocupa funcţii de directori şi directori adjuncţi, nu a fost aplicată în cazul şcolilor din judeţ. De această prevedere se va ţine cont în perioada următoare, în cazul în care vreun post de conducere se va elibera, a explicat inspectorul şcolar general al judeţului.
„La nivel de judeţ, din totalul de 185 de funcţii de conducere, 120 au fost ocupate prin concurs, 65 fiind vacante. Pe aceste posturi au fost numite cadre didactice în funcţie şi nu avem funcţii pe care să nu avem numiţi directori. Prin nota respectivă se revine în interesul învăţământului şi va fi luată în calcul în perioada următoare”, a declarat prof. dr. Maria Ştefănie (foto), inspectorul şcolar general al judeţului. Potrivit aceleiaşi surse, data limită până la care trebuiau emise deciziile de numire în funcţii a directorilor şi directorilor adjuncţi pe posturile rămase libere după organizarea concursului a fost 21 decembrie 2016. Nota Ministerului Educaţiei prin care s-a făcut derogarea de la prevederile articolului 24 din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitare a fost emisă vineri, 6 ianuarie 2017. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Daniel Andronache: Nici un drum judeţean n-a fost blocat în aceste zile!

Un lucru bun constatat în aceste zile geroase şi cu ninsori consistente şi în judeţul nostru este că nici un...

Dispeceratele Apa Prod funcţionează non-stop

Societatea Apa Prod anunţă că există mai multe dispecerate, în cazul în care cetăţenii au probleme cu furnizarea apei potabile...

Exponatul lunii ianuarie la muzeul devean

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva (MCDR) a intrat în forţă în noul an, la categoria „Exponatul lunii” aducând în...

Închide