TIR CU AER COMPRIMAT. Calificări pentru Jocurile Olimpice

Campionatele Europene de tir la puşcă şi pistol 10 m aer comprimat şi talere au fost programate iniţial în perioada 26 fe­bruarie – 6 martie a.c., în localitatea finlan­deză Lohja, dar din cauza pande­miei de coronavirus competiţia a fost anulată.
Graţie intervenţiei federaţiei de tir din Croaţia, întrecerile europene au fost re­programate în perioada 27 mai – 7 iunie a.c., fiind ultimele întreceri unde sportivii vor putea acumula puncte în perspectiva calificării la Tokyo.
Alături de Laura Ilie (fostă Coman), care se va lupta pentru medaliile euro­pe­ne, ea fiind calificată la Jocurile Olim­pice, alţi trei co­legi se vor bate în Croaţia atât pentru po­dium, cât şi pentru punc­tele pentru Olim­piadă. Alin Moldoveanu, campion olimpic în 2012, la Londra, va concura la 10 m puşcă aer comprimat, Roxana Sidi, la 10 m puşcă aer com­pri­mat şi 50 m puşcă trei poziţii, iar Roxana Miklos, la skeet feminin.
De asemenea, dacă va fi posibil (regu­la­mentul competiţiei încă nu a fost defi­ni­tivat), componeţii lotului olimpic de tineret al României – Daria Haristiade – pistol 10 m, Vlad Gheţu – skeet masculin, Raveca Islai – skeet feminin, vor concura la seniori pentru a aduna punctele în perspectiva Jocurilor Olimpice. În curs de evaluare este şi juniorul Luca Joldea.
În cazul în care Campionatele Euro­pene de Tir nu vor putea avea loc în Croaţia din cauza evoluţiei negative a pandemiei de Covid-19, clasamentele continentale, în­ce­pând cu 31 mai 2020, vor fi folosite pentru a aloca locurile cotă pentru JO Tokyo.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.