Ţintele hunedorencelor din UDMR în 2014

Volodia Macovei

Organizaţia hunedoreană de Femei a UDMR a prezentat, ieri, ce îşi doreşte să facă în acest an, atât pe plan politic, cât şi pentru comunitate.
Femeile din UDMR-ul hunedorean au fost reprezentate, la întâlnirea de ieri, de Aranka Takács (foto), vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR la nivel naţional şi preşedinte UDMR în municipiul Hunedoara, şi Kun Gazda Kinga, preşedintele Organizaţiei judeţene de Femei.
Între acţiunile vizate de femeile din UDMR-ul hunedorean, pentru 2014, se află şi colaborări cu cluburile de pensionari maghiari din judeţ, pentru realizarea unor costume populare maghiare, organizarea manifestărilor dedicate evenimentelor istorice, acţiuni de educaţie sanitară pentru elevii de şcoală generală şi liceu. Pe lângă aceste acţiuni, obiectivul de bază al organizaţiei de Femei din UDMR va fi consolidarea Organizaţiei de Femei în tot judeţul, cu aplicaţie specială pentru Valea Jiului.
Aranka Takács a declarat că anul 2014 va fi un an în care se va urmări mai ales „consolidarea comunităţii maghiare în judeţul Hunedoara şi fortificarea instituţiilor, colaborarea UDMR Hunedoara cu organizaţiile societăţii civile, cu bisericile maghiare, cu instituţiile de învăţământ şi cu pedagogii maghiari”. Ea a mai spus că femeile din UDMR se vor implica cu toate forţele în organizarea a două evenimente speciale din acest an, Zilele Maghiare din judeţul Hunedoara, aflate la a V-a ediţie, şi care vor avea loc în perioada 1-9 mai 2014, şi aniversarea, la sfârşitul anului, a 25 de ani de la înfiinţarea UDMR.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

10 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

10 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

10 ore ago