Categories: Sport

Tinerii deveni vor să performeze în baschet

Chiar dacă Deva nu are o tradiţie în baschetul masculin în perioada recentă, o echipă din reşedinţa judeţului participă în campionatul naţional Under 18. Cu doi ani mai mici decât adversarii întâlniţi, sportivii care reprezintă CNS Cetate Deva vor să facă acest sport mai popular în judeţul Hunedoara.

Jucători de la trei licee devene
Antrenată de profesorul Dorin Reclaru şi formată din liceeni de 16 ani, de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, Colegiul Naţional „Decebal” şi Colegiul Naţional „Regina Maria” din reşedinţa judeţului, tânăra grupare deveană a fost înscrisă în campionatul naţional Under 18 cu scopul principal de a câştiga experienţă. Într-o competiţie în care adversarii fac parte din oraşe în care baschetul are o tradiţie binecunoscută, devenii nu au avut de partea lor rezultatele în prima fază a campionatului, cea de calificare.

Adversari de calibru în prima fază a campionatului
Astfel, trupa antrenată de Dorin Reclaru a pierdut toate întâlnirile din grupa 1, unde a întâlnit trupe ca U. Mobitelco Cluj, CS Mureşul Tg. Mureş, CS Bega Timişoara, CSŞ Viitorul Cluj şi LPS Oradea. „Nu suntem o echipă strălucită, dar nici una de doi bani. Vrem să schimbăm puţin atitudinea hunedorenilor faţă de baschet. Ştiu că nu e tradiţie în judeţ, dar cred că putem oferi publicului şi altceva în afară de fotbal”, a spus Raul Mircea, unul din componenţii echipei de baschet CNS Cetate Deva.

Aşteaptă suporteri la meciuri de acasă
În faza a doua a competiţiei, cea semifinală, CNS Cetate Deva a fost repartizată în grupa IV C, alături de echipele CSŞ VSKC Miercurea Ciuc, CSŞ Braşovia Braşov şi LPS Bihorul Oradea. Echipa din reşedinţa judeţului va debuta în această grupă pe data de 11 ianuarie, când va întâlni pe teren propriu echipa CSŞ VSKC Miercurea Ciuc. „Rezultatele nu au fost de partea noastră, noi suntem cu doi ani mai mici şi am întâlnit echipe foarte puternice, dar în faza a doua avem şanse să facem meciuri mai bune, având adversari de nivelul nostru”, a mai spus Raul Mircea. Echipa de baschet CNS Cetate Deva îşi dispută meciurile de pe teren propriu în sala de sport a Colegiului Naţional Sportiv „Cetate”, aflată pe strada Carpaţi sau la Sala Sporturilor din Deva, aşteptând cât mai mulţi iubitori ai baschetului să îi susţină. (Ovidiu Mănăstire)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago