Timiş s-a ţinut de promisiune: Heliport la Haţeg

Sorina Popa

Primarul din Haţeg, Nicolae Timiş, a inaugurat, ieri, prima Galerie de artă din oraş, dovedind astfel că un bun gospodar investeşte în cultură chiar şi pe timpul crizei.
Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa mai multor artişti plastici, dar şi a politicienilor locali şi judeţeni, cetăţeni ai Haţegului. Galeriile de Artă „Cromo” vor funcţiona în incinta muzeului oraşului, investiţia ridicându-se la 10.000 de lei. „E adevărat că nu se prea investeşte în cultură în ultimul timp. Însă, noi am considerat, aici, la Haţeg, că, decât să deschizi o cârciumă, mai bine o galerie de artă. Chiar dacă e criză, nu trebuie să ne plângem şi să nu facem nimic. Aici vor expune artişti locali, naţionali şi sperăm şi internaţionali. Vor fi vernisaje din două în două săptămâni”, a declarat primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş.
Singurul, într-un spital din judeţ
Tot ieri, edilul şef al Haţegului a inaugurat şi heliportul din curtea spitalului din localitate. Acesta este primul heliport al unui spital din judeţul nostru, iar din zona de vest a ţării este al doilea, după cel de la o unitate medicală din Timişoara. Heliportul este construit la standardele necesare, are toate avizele şi este operaţional de ieri. Astfel, în cazul unor urgenţe, la Haţeg nu mai este o problemă, iar pacienţii pot fi transportaţi până la spitalul de aici cu elicopterul. „Heliportul este o investiţie aproape în totalitate din sponsorizări. El a costat 100.000 de lei. La începutul acestui an, am făcut oamenilor de la spital mai multe promisiuni şi le-am îndeplinit. Este vorba de o maternitate nouă, de un RMN funcţional, Unitatea de Primire Urgenţe, o centrală termică nouă şi acum heliportul”, a declarat edilul şef din Haţeg.

MesagerulHunedorean