Categories: EvenimentFlash

Ţigări „aprinse” cu focuri de armă

Livia Botici

Doi bărbaţi din comuna Crişcior au fost urmăriţi ca în filme de poliţiştii hunedoreni, după ce s-a descoperit că ei transportau în maşină mii de pachete de ţigări de contrabandă. Doar focurile de armă i-au oprit pe evazionişti din încercarea lor de a scăpa de cătuşele reci.

Ţigări sârbeşti

Sâmbătă seara, în timp ce se aflau la o acţiune în trafic, pe raza satului Şesuri, din comuna Crişcior, oamenii legii au oprit o autoutilitară suspectă, în care se aflau doi bărbaţi. La volanul maşinii se afla Romulus Rusu, de 60 de ani, iar pe bancheta din dreapta stătea Octavian Ungureanu, de 44 de ani, care era şi proprietarul autoutilitarei, ambii fiind din comuna Crişcior. După o scurtă verificare a maşinii, oamenii legii au descoperit că suspiciunile lor au fost întemeiate, deoarece bărbaţii depozitaseră, într-un perete dublu al dubiţei, peste 12.000 de pachete de ţigări, de provenienţă sârbească, a căror valoare depăşeşte 40.000 de lei.

Nu au vrut la secţie

Potrivit celor declarate de oamenii legii, în momentul în care aceştia le-au cerut celor doi să coboare din maşină pentru a-i duce la secţie, proprietarul autoutilitarei, Octavian Ungureanu, s-a opus, iar celălalt individ a demarat în trombă spre satul Hărţăgani, încercând să-şi piardă urmele. Cu toate că erau deja urmăriţi de mai bine de trei kilometri, şi deşi au fost somaţi verbal să oprească, eii şi-au continuat drumul, motiv pentru care, unul dintre agenţii de poliţie a deschis focul de armă, trăgând două cartuşe în plan vertical. Speriat, şoferul a încetinit viteza maşinii, abia atunci, poliţiştii reuşind să le blocheze trecerea şi, mai apoi, să-i încătuşeze. În torpedoul autoutilitarei a fost găsită suma de 18.000 de lei şi aproape 800 de euro. Banii au fost confiscaţi, urmând să se stabilească dacă ei provin din traficul de ţigări de contrabandă. Cei doi brădeni s-au ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrabandă şi riscă să stea după gratii mult timp de acum înainte.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

20 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

20 de ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

20 de ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

20 de ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

20 de ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

20 de ore ago