Test pentru „curăţenia” de iarnă

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara s-a impus cu 1-0 pe terenul echipei CFR Simeria, în ultimul amical al anului, în care antrenorii celor două echipe au „dat cuvântul” rezervelor sau au testat mai mulţi jucători veniţi în probe.

Rezultat decis din penalti
Cele două echipe hunedorene din „careul de aşi” al Ligii a III-a, CFR Simeria (locul 3, cu 27 puncte) şi FC Hunedoara (locul 4, cu 25 de puncte), caută deja soluţii pentru un retur mai performant. „Cercetările” antrenorilor Aurel Şunda (FC Hunedoara) şi Marius Opric (CFR Simeria) au început cu organizarea unui meci amical, în care să evalueze potenţialul rezervelor şi să testeze jucători noi. Meciul, desfăşurat vineri, la Simeria, a fost câştigat, la limită, scor 1-0, de FC Hunedoara, în urma unui penalti transformat de Păcurar, în repriza secundă. Dincolo de scor, a fost un meci de luptă, cu puţine reuşite colective şi rare realizări individuale, în care combatanţii au încercat să convingă că merită încrederea tehnicienilor. CFR Simeria şi FC Hunedoara s-au mai întâlnit în campionat în etapa a VI-a a turului, la Hunedoara, când victoria a revenit „feroviarilor”, scor 1-0.

Tineri în locul „depăşiţilor”
Antrenorul feroviarilor Marius Opric susţine că meciul l-a ajutat la luare unor decizii. „Scorul e irelevant, pentru că scopul a fost evaluarea unor jucători. Am vrut să-i văd pe cei care au evoluat mai puţin în campionat şi pe cei tineri care doresc să promoveze în prima echipă. Am urmărit ce atitudine au şi dacă pot conta şi pe viitor pe ei. Unii şi-au semnat însă condamnarea la eliminarea din echipă, iar alţii vor primi o şansă. În principiu, voi renunţa la jucătorii depăşiţi care sunt de trei-patru ani la echipă şi au jucat… 20 de minute şi voi da credit tinerilor de 17-18 ani”, a afirmat Marius Opric. CFR Simeria va mai efectua trei antrenamente pe sintetic în această săptămână, după care va intra în vacanţă până în 11 ianuarie.

Şapte „divorţuri”, o achiziţie, două posibilităţi
Aurel Şunda, antrenorul de la FC Hunedoara, a decis încă înaintea acestui joc renun-
ţarea la serviciile a şapte jucători şi legitimarea unui fotbalist nou. „Contractele jucătorilor Kelemen, W. Orlando, Moroşan, Şandru, Negru, Nicolau şi Magdaş s-au reziliat pe cale amiabilă, întrucât aceştia sunt în afara planurilor noastre pentru viitor. În plus, s-a reuşit ajungerea la un acord cu fundaşul stânga Bogdan Roiu (ex. CFR Simeria n.r.)”, a spus Şunda. În privinţa jocului cu CFR, tehnicianul alb-albaştrilor a precizat că doi dintre jucătorii veniţi în probe l-au convins că merită o şansă. „Am jucat cu mulţi fotbalişti tineri, cu rezerve şi cu jucători aflaţi în probe. La doi dintre ei le ţin secret numele, pentru a nu fi suflaţi de alţii, mi-au plăcut şi vom încerca să ajungem la un acord cu ei. Pentru retur, avem nevoie de trei jucători tineri sub 21 de ani, de trei atacanţi şi de alţi trei-patru jucători, pentru a ne asigura dubluri pe posturi”, a afirmat Aurel Şunda. FC Hunedoara a trimis în teren următorii jucători: Mincu – Vintilă, Cuciula, Samoilă, Roiu – Trăşcan, Dimcea, Todea, Cloşcă – Nicula, Ed. Popa. Au mai jucat: Băeşu, Păcurar, Tiric, Bena şi Iovu. Alb-albaştrii au intrat în vacanţă, iar reluarea pregătirilor este programată în data de 9 ianuarie, anul viitor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.