Test important pentru rugbyştii români

Naţionala de rugby a României va întâlni reprezentativa Scoţiei, în luna iulie, la Bucureşti, într-un meci test. Meciul va avea loc pe 10 iulie, la Bucureşti, stadionul pe care se va disputa, precum şi ora de în­ce­pere a partidei urmând să fie stabilite în zi­le­le următoare.

În campanie de calificare
Este pentru prima dată în ultimii 15 ani când „stejarii” dispută un meci test îm­po­triva unei echipe din Turneul celor Şase Na­ţiuni, ultima partidă având loc tot contra Sco­ţiei, în 2006. Cele două formaţii s-au întâlnit şi la ediţiile din 2007 şi 2011 ale Cupei Mondiale. „Vom disputa, în iulie, o serie de partide extrem de importante pen­tru pregătirea tinerei generaţii. Partida cu Scoţia este de departe cel mai important meci test din ultimii 10 ani”, a declarat pre­şe­dintele FRR, Alin Petrache.
Scoţia ocupă locul 8 în clasamentul mon­dial, terminând ediţia din acest an a Tur­ne­u­lui celor Şase Naţiuni pe locul 4, cu trei victorii, 11-6 cu Anglia, 27-23 cu Franţa, pe Stade de France, şi 52-10 cu Italia.România se află pe locul 18 în ierarhia World Rugby şi este în plină campanie de calificare la Cupa Mondială din Franţa din 2023, aflându-se pe locul 2 în clasamentul Rugby Europe Championship.
Naţionala ţării noastre va mai disputa pe 3 iulie, ultima partidă din turul ediţiei 2021 a Rugby Europe Championship, în cadrul căreia va întâlni învingătoarea dintre Belgia şi Olanda. De asemenea, pe 17 iulie „ste­jarii” vor juca un al doilea meci test, adver­sa­ra urmând să fie anunţată în curând.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare