Termocentrala Mintia va funcţiona în continuare

Sorina Popa

Preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a PDL, Dorin Gligor, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că deputatul Bogdan Ţîmpău a vorbit în mod subiectiv despre Termocentrala Mintia.
„S-a discutat subiectiv, acum, vrem să o facem obiectiv, cu documente şi declaraţii pertinente. Suntem singurul partid care a numit la Termocentrala Mintia ca director o persoană din interiorul unităţii”, a afirmat liderul PDL din judeţ. La conferinţă, au participat şi senatorul Dorin Păran, directorul Termocentralei Mintia, Mircea Borca şi directorul general al Termoelectrica, Florin Mârza.
Directorul general al Termocentralei Mintia, Mircea Borca, a declarat că mai multe investiţii vor fi demarate în scurt timp la această societate, legate în principal de mediu. „Programul de investiţii este clar stabilit, putem demonstra cu acte. Programul nu s-a pornit, pentru că deputatul Ţîmpău a făcut nişte declaraţii neavizate. Intenţionam să realizăm investiţii, tocmai ca termocentrala să poată funcţiona şi pe mai departe. Şi Termocentrala Mintia va fi menţinută şi în continuare”, a declarat Mircea Borca, directorul general al Termocentralei Mintia.

Complexul energetic „Hunedoara”

Prezent ieri la Deva, directorul general al Termoelectrica, Florin Mârza, a afirmat că toate investiţiile despre care amintea deputatul PNL Bogdan Ţîmpău trebuiau să fie făcute cu mult timp în urmă, când societatea era condusă de liberali sau pesedişti. „Termocentrala Mintia a fost perla energetică a României, iar dacă nu se demarau investiţiile necesare, exista riscul să se închidă. O soluţie pentru judeţul Hunedoara pe care am găsit-o este înfiinţarea Complexului Energetic Hunedoara, format din Termocentralele de la Mintia, Paroşeni şi minele viabile din cadrul CNH. Este o prioritate pentru Termoelectrica, cât şi pentru PDL acest complex. În două săptămâni, va ieşi o hotărâre de guvern pentru înfiinţarea complexului energetic respectiv. Trebuie să asigurăm viitorul zonei. Termocentrala de la Mintia va funcţiona chiar dacă aceia care au avut-o în administrare nu şi-au făcut treaba. Unii sunt îngrijoraţi, se pare, că planul lor de a închide această unitate nu va reuşi”, a declarat directorul general al Termoelectrica.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Avem toata increderea in PDL in domnii Gligor,Marza,Paran si Borca dar Condescu din Gorj are oameni infiltrati in Ministerul Economiei cu ajutorul lui Berceanu care vor distrungerea mineritului Vaii Jiului si a Termocentralelor Mintia si Paroseni.Trebuie o unitate puternica impreuna cu doamna deputata Monica Iacob Ridzi aleasa noastra in parlament pentru a contra rautatile celor din Gorj (citim presa din Gorj si vedem declaratile celor de acolo a lui Condescu,Hoara,...).

  • Sa trezit si deputatul Tampau ,care a intrat in parlament de pe locul trei sa vorbeasca ,are prezenta de 40% dar salariul il ia 100% ,dupa ce nu a facut nimic timp de trei ani ,acum vorbeste aiurea, sa isi vada de fabrica de paine turdas,care se aude ca lucreaza doar noapte ,oare de ce?

  • dlor de la pd va luati dupa un cretin ca TIMPAU ,parca si numele ii este predestinat voi faceti va treaba acolo unde sinteti ca in voi e singura nedejde care ne a mei rames

  • Ce fete au astia din poza, parca ne-ar spune " stati linistiti tot ce vrem noi facem, adica ce stim mai bine sa furam"

  • Dupa fotografia din imagine, la Mintia, ori va curge numai lapte si miere, ori se "pune" de un chef!!!

  • Noroc cu Timpau ca daca nu facea valva nu se misca nimic. Asa a venit si Mirza ca sa le ia apararea fratilor portocali.Sper ca acum investitiile sa inceapa.

  • Incompetentilor, cum puteti sa spuneti ca investitiile nu au inceput din cauza unor declaratii facute de Timpau? Din contra datorita declaratiilor facute de Timpau lucrurile par sa se miste. Cu toate ca e tanar eu il felicit pe Deputatul de Deva Timpau.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago