Categories: Actualitate

Terenuri date pentru autostradă

Adriana Năstase

 Consiliul Local al oraşului Simeria a aprobat două hotărâri, prin care 21 de terenuri ale Primăriei, situate în extravilanul localităţii, sunt trecute gratuit în domeniul public al statului român şi administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în vederea construirii segmentului de autostradă Deva – Orăştie, ca parte a Coridorului IV Paneuropean.

Se va fluidiza circulaţia
“Suprafaţa totală a terenurilor este de 6.642 de metri pătraţi. Ele vor fi administrate de CNADNR, prin Ministerul Transporturilor, în vederea construirii porţiunii de autostradă, care trece prin vecinătatea oraşului Simeria. Realizarea acestei investiţii este deosebit de importantă pentru comunitatea locală, deoarece ar descongestiona traficul pe DN 7, drum care trece acum prin oraş. Suntem siguri că viitoarea autostradă va duce la o fluidizare a traficului pe DN 7 şi la evitarea multor accidente de circulaţie”, a declarat, ieri, viceprimarul oraşului Simeria, Mircea Zdrâncu. Porţiunea din şoseaua care va ocoli oraşele Deva, Simeria şi Orăştie va avea o lungime de 32,8 kilometri şi va fi inclusă ca tronson în viitoarea autostradă Nădlac – Deva – Sibiu – Piteşti din Coridorul IV Paneuropean.

Tronson foarte aglomerat
Valoarea investiţiei este estimată la 253 milioane euro. Fondurile necesare sunt asigurate în baza unei finanţări nerambursabile, în valoare de 130 de milioane de euro, obţinută în cadrul Programului ISPA al Uniunii Europene, iar diferenţa, de la bugetul de stat. Lucrările la acest obiectiv de investiţii ar fi trebuit să înceapă din anul 2007, dar au fost reprogramate de mai multe ori, din cauza descărcărilor arheologice, întârzierea proiectului de execuţie sau mersul greoi al exproprierilor de teren pe sectorul traversat de acest tronson.
Conform măsurătorilor de trafic, sectorul din DN 7 situat între municipiile Deva şi Orăştie este unul dintre cele mai aglomerate din ţară, fiind străbătut zilnic de aproape 30.000 de maşini.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • povesti si iar povesti vor mai trece probabil citeva sute de ani pina sa se intimple ceva chiar mai crede cineva prostiile astea,exact ca molot de cite ori e ales face aeroport la saulesti parca l ar mai crede cineva pe limbricul ala

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago