Categories: Comunitate

Tema turismului balnear, dezbătută la Geoagiu

Magdalena Şerban

Societatea de Geografie din România – filiala Hunedoara, împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Consiliul Local Geoagiu şi Colegiul Tehnic „Alexandru Borza” din aceeaşi localitate, au organizat weekendul trecut, în cadrul liceului amintit, simpozionul naţional cu tema „Staţiunile balneoclimaterice din România şi turismul balnear”.
La eveniment au participat profesori din toate colţurile ţării, atât din mediul universitar, cât şi preuniversitar, elevi ai colegiului şi agenţi economici din oraşul-gazdă. Printre oaspeţii de seamă s-au numărat prof. dr. Steluţa Dan – inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi prof. univ. dr. Mihai Ielenicz – preşedintele Societăţii de Geografie din România. „Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc sâmbătă, la Centrul de Documentare şi informare, după care participanţii au  susţinut lucrări în cadrul a unor secţiuni şi în plen. Evenimentul s-a încheiat duminică, cu o aplicaţie practică pe teren, efectuată pe traseul Geoagiu Băi – Cigmău (satul natal al scriitorului Ion Budai Deleanu) – Simeria ( complexul turistic şi piscicol Steaua Mureşului şi Parcul Dendrologic) – Băile Călan – Băile Sărate Deva”, a spus prof. Teodora Cismaşiu, directorul Colegiului Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu.
„S-a discutat pe subiectul dezvoltării Staţiunii Geoagiu-Băi, mai precis, s-au detaliat aspecte legate de fonduri care pot fi accesate, proiecte, valorificarea potenţialului turistic din împrejurimi, realizarea de deplasări la monumentele istorice, punerea în valoare a punctelor de atracţie turistică şi a zonei carstice, a apelor minerale, a celor termale, în general s-au exprimat idei despre eficientizarea activităţii staţiunii, care, dintr-o eroare voită sau nu, de circa doi ani a fost omisă din nomenclatorul de bază, nemaifiind catalogată oficial, ca staţiune balneoclimaterică de interes naţional, deşi îndeplineşte absolut toate condiţiile. Noi am făcut demersurile necesare şi aşteptăm să se revină la normal. În paralel, s-au dezbătut exemple ale altor staţiuni balneoclimaterice din România, prin comparaţie sau promovarea experienţei pozitive”, a precizat Ioan Vălean, edilul-şef al oraşului Geoagiu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • România, dar în special judeţul Hunedoara are un potenţial de turism fantastic. Păcat că nu se profită de pe urma lui!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

22 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

22 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

22 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

22 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

22 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

22 de ore ago