Teliucu Inferior: camere de supraveghere video şi WI-FI gratuit

Magdalena Şerban

Comuna Teliucu Inferior a trecut într-o eta­pă de digitalizare, însă procesul nu este unul cu obiectiv birocratic, ci urmăreşte dez­vol­tarea măsurilor de siguranţă pentru cetăţeni, precum şi sporirea facilităţilor în spaţiul pu­blic.

Şi-au dovedit utilitatea
„Implementarea sistemului de mo­ni­to­ri­zare video se află în stadiul de realizare a ulti­melor verificări (reglaje, setări). În total, 26 de camere de supraveghere au fost mon­tate la nivel de comună, mai exact în satele Teliucu Inferior, Teliucu Superior şi Cinciş Cerna. Ca şi zone, am optat pentru cele cu aglo­merare de persoane, dar şi de mare in­teres, aşa cum sunt şcolile, căminele cul­tu­rale, spaţiile de joacă pentru copii, parcurile, instituţiile şi principalele puncte de trafic. Rezultatul sperăm să se concretizeze sub forma comiterii a zero infracţiuni, indiferent de spectrul lor juridic. Deja ne-au fost fo­lo­si­toare, în sensul că s-a înregistrat un accident în raza noastră teritorială, făcându-se iden­tificările mai uşor. Pe deasupra, chiar cred că cei puşi pe fapte certate cu legea vor avea oprelişti de acum înainte, deoarece ca­merele nu pot fi păcălite după bunul plac. Cetăţenii trebuie să se simtă în siguranţă, lucrurile evoluând şi în sfera posibilităţilor de monitorizare”, a afirmat Daniel Pupeză (foto) primarul din Teliucu Inferior.

Conexiune pentru toată lumea
Pe de altă parte, referitor la iniţiativa WiFi4EU de a oferi localnicilor, dar în egală măsură şi vizitatorilor comunei acces de înal­tă calitate la Internet, prin intermediul unor puncte de Wi-Fi gratuit instalate în are­a­lul public, un astfel de demers a fost fi­na­lizat nu demult, din bani europeni. “Era o şan­să care nu am vrut să ne scape, de­oa­rece mediul online câştigă din ce în ce mai mult teren. În total sunt 11 puncte ce oferă conexiune gratuită la Internet. Amintesc Şcoala Gimnazială din satul principal (punct acces interior), Şcoala primară din Cinciş Cerna (punct acces interior), Centrul de afaceri din Teliucu Inferior (punct acces in­terior), parcul din localitatea reşedinţă (punc­te acces exterior, zona căminului cultural), parcul din Cinciş Cerna (punct de acces ex­terior), parcul din zona primăriei (punct de acces exterior), Centrul cultural şi recreativ din Teliucu Superior (punct de acces ex­te­rior), parcul Colonia Frontu 2 din Teliucu Su­perior (punct de acces exterior), stadionul din Teliucu Inferior (punct de acces exterior), Centrul de afaceri din Teliucu Inferior (punct de acces exterior). Este posibil ca unii localnici, folosindu-se de telefoanele mobile, să vorbească cu rudele plecate prin stră­i­nă­tate sau în diverse colţuri ale ţării, existând această conexiune gratuită. Sunt convins că abonament lunar la Internet ori calculator nu există la fiecare casă, mai cu seamă dacă vorbim de seniori. Aşa că iniţiativa noastră poa­te fi soluţia la nevoile lor. Programul WIFI4You oferă servicii publice digitale tu­tu­ror celor care conştientizează că în socie­tatea actuală totul se află la un click dis­tanţă, iar nevoia de adaptare este extrem de importantă. Totodată, era tehnologizată în care trăim ne obligă să ne modernizăm şi să ne adaptăm noilor standarde infor­ma­ţio­nale”, a arătat alesul local. De subliniat că finanţarea acordată în cadrul programului a fost primită direct de Comisia Europeană şi s-a concretizat sub forma unui voucher de 15.000 de euro.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

5 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

5 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

5 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

5 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

5 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

5 ore ago