Categories: ActualitateFlash

Teatrul de Artă Deva vă invită la spectacole

Andreea Lazăr

Luna februarie le va aduce iubitorilor de teatru mai multe surprize. Patru spectacole de talie naţională, conferinţe şi chiar o premieră proprie a instituţiei devene de cultură, toate vor fi puse în scenă în această lună, la Teatrul de Artă Deva.
 

„Misterioasa pariziancă”, jucată de artiştii locali
După succesul pe care Teatrul de Artă Deva l-a avut în rândul publicului cu spectacolul „Frida”, directorul artistic Mc. Ranin pregăteşte o nouă premieră. Este vorba despre piesa de teatru „Misterioasa pariziancă”, o poveste de dragoste şi, totodată, de actualitate atât pentru tineri, cât şi pentru vârstnici. Atmosfera va fi una tipic franţuzească, acţiunea petrecându-se într-un apartament din Paris. În piesa scrisă în 1968, sunt tratate problemele viabile şi astăzi, cum sunt dificultatea formării unui cuplu, incapacitatea cunoaşterii de sine sau relaţia adevăr-minciună. Din distribuţie fac parte Laura Vasiliu şi Adrian Anghel, iar regia aparţine lui Petrică Nicolae. Premiera va avea loc sâmbătă, 5 februarie, de la ora 19.00, iar preţul unui bilet este 12 lei.

Dan Puric vine la Deva
O altă surpriză a Teatrului de Artă este prezenţa, pentru prima dată la Deva, a actorului Dan Puric. Acesta va urca pe scena teatrului devean în zilele de 22 şi 23 februarie la insistenţele directorului artistic al instituţiei, Mc. Ranin. „Dan Puric îmi este un foarte bun prieten. El vine la Deva pentru a pune o piatră de temelie la acest teatru. Dan Puric va susţine aici o conferinţă în stilul caracteristic, tema fiind „Despre iubire” şi un spectacol, „Vis””, a afirmat Mc. Ranin.
Din programul Teatrului de Artă, planificat pentru luna februarie, fac parte spectacolele „Cerere în căsătorie”, în 12 februarie, „Frida. Impresii”, în 13 februarie şi „O noapte furtunoasă”, în 21 februarie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

6 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

6 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

6 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

6 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

6 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

6 ore ago