Taxã (mascatã) de acces în Geoagiu-Bãi

Nicolle Ebner

Neoficial, în staţiunea Geoagiu, s-a instituit taxa de acces în staţiune, după modelul celei practicate de primarul Mazăre, în Constanţa. Taxa a fost oficializată prin obligarea conducătorilor auto să plătească cinci lei pentru parcare, pentru orice autoturism sau autovehicul care intră în staţiune, chiar dacă acestea staţionează pe stradă.

Turişti, dijmuiţi la drumul mare
Potrivit martorilor, duminica trecută, angajaţii SC Boss Company din Sighişoara, cea care administrează parcările din Geoagiu, s-au postat la intrarea în staţiune (în zona Hotelului Diana) şi au oprit în trafic toate maşinile, cerând şoferilor să plătească cinci lei pentru parcare. Pe lângă faptul că angajaţii firmei au încălcat flagrant legea, deoarece nu au dreptul să oprească maşinile în trafic, deoarce nu sunt agenţi de circulaţie, au mai comis o ilegalitate. Eliberau tichete de parcare pentru staţionarea pe domeniul public, pe stradă, unde nu era nici urmă de spaţiu marcat, amenajat sau semnalizat ca parcare. Au fost şi turişti care au refuzat să plătească, deoarece nu li s-a părut normal ca un angajat, cu ecusonul  ascuns în buzunarul de la piept – ca să nu li se citească numele – să-i oprească în trafic şi să le ceară cinci lei, în schimbul unui bilet galben pe care scria că firma nu răspunde de lucrurile din maşină sau de avarierea sau furtul autoturismului.

„Să pună şi barieră dacă vor ca la Constanţa”
În schimb, primarului Simion Mariş i se pare un lucru foarte normal ca turiştii să plătească taxă de acces în staţiune, chiar dacă nu există o hotărâre de consiliu local în acest sens. Există doar un contract încheiat, în urmă cu două luni, între Consiliul Local Geoagiu şi SC Boss Company Sighişoara, prin care administrarea parcărilor amenajate din staţiunea Geoagiu-Băi intră în atribuţia societăţii din Sighişoara. Primarul Simion Mariş recunoaşte că nu a făcut selecţie de oferte, mulţumindu-se că firma s-a angajat, prin contract, să verse la bugetul local, anual, suma de 60.000 lei, dublu faţă de anul trecut. „Este adevărat, este taxă de intrare în staţiune, ca la Constanţa, şi dacă vor să pună şi barieră la intrare, nu am nimic împotrivă în cazul în care consiliul local este de acord. Toţi văd numai lucrurile rele. Sunt vreo doi-trei nemulţumiţi, în rest nu am auzit să facă cineva reclamaţie. Sunt invidioşi că staţiunea arată bine”, spune primarul Mariş, menţionând că este normal ca firma care administrează parcările să încaseze taxă şi pentru maşinile staţionate pe străzi, că doar e domeniu public. Ce nu ştie primarul este că localnicii s-au sesizat şi au început să strângă semnături pentru anularea HCL prin care turiştii care vin în Geoagiu sunt jefuiţi la drumul mare.

Cocoş, la bursa zvonurilor
Primarul spune că a încheiat contract cu SC Boss Company Sighişoara doar pentru un an, de probă, ca să vadă dacă îşi poate respecta angajamentele asumate în contract. La bursa zvonurilor se vorbeşte că în spatele societăţii intrate pe piaţa din Geoagiu ar fi domnul Cocoş, soţul ministrului Turismului, Elena Udrea, de aici şi lipsa unei selecţii de oferte pentru concesionarea unui asemenea serviciu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • auziti in loc sa atrageti clientii voi ii alungati.cita minte puteti sa aveti?mai stau si ma gindesc asa ca daca-i gratis nu vine nici un om asa ca................trebuie sa atragi atentia intr-un fel. =))

  • Şi cetățenii care aleg asemenea primar au partea lor de vină. Mai bine puneau primar ursul din pădure...
    S-a umplut țara de inși cărora nu le mai încape creierul în cap, și dau pe afara toate lăturile. Legea e pentru proști, nu pentru portofelul lor.

  • Sincer, cel mai "la rece" mod de a privi situatia este: Contractul sau conventia semnata dubios intre primarie si firma respectiva este de fapt o intelegere la care doi hoti au decis: "Hai sa furam impreuna!" Firma scoate bani de la turisti, din care acopera cei 60.000 ron pentru primarie, diferenta ramane la firma. Ma intreb care autoritati se vor autosesiza?
    P.S.: Oare ce s-a intamplat cu parcarile Dali din Bucuresti? Sunt singurul cu senzatia de deja-vu?

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago