Categories: Actualitate

Tatăl care şi-a violat fiicele vrea, din nou, să scape de puşcărie. Şişu cere revizuirea dosarului

Natalia Bumbac

Cine îşi mai aminteşte de hunedoreanul Nicolae Şişu, condamnat la ani grei de închisoare pentru că şi-a violat propriile fiice? O poveste petrecută cu mulţi ani în urmă, care a cutremurat toată suflarea judeţului.

Ieri, bărbatul a revenit în faţa magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara cu o cerere de revizuire a dosarului în care a fost condamnat definitiv în 2008.  Deocamdată, Şişu nu a primit un răspuns la solicitarea sa, instanţa fixând un alt termen la care este posibil să dea o pronunţare. Trebuie menţionat că hunedoreanul a mai depus şi în 2009 o cerere de revizuire, dar judecătorii Tribunalului Hunedoara i-au respins-o. Acesta se considera nevinovat pentru infracţiunea de viol şi incest, pentru care a fost condamnat la 11 ani de închisoare.
Potrivit celor cuprinse în dosarul cauzei, Nicolae Şişu, un fost om de afaceri din Hunedoara, şi-a violat, maltratat şi ameninţat cu moartea cele două fiice, încă din anul 1998. Timp de mai mulţi ani, fetele au păstrat tăcerea, fără a avea curajul să meargă la poliţie pentru a-şi denunţa propriul tată. Prin anul 2002, Şişu i-a cumpărat uneia dintre fete un apartament la Craiova, pentru că acolo se înscrisese la facultate. Deşi plecată de acasă, fata nu a scăpat de ororile la care o supunea propriul tată, fiindcă Şişu venea din când în când la acel apartament şi o obliga să întreţină raporturi sexuale cu el. După una dintre vizite, studenta a decis să meargă la poliţie, pentru a spune tot ce i se întâmplă, apoi s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală din Craiova, pentru a i se recolta probe biologice. În urma cercetărilor, poliţiştii judiciarişti craioveni au reuşit să strângă probe suficiente, care să-l incrimineze pe tatăl violator. Mama celor două fete susţinea la vremea respectivă că nu ştie de calvarul prin care au trecut copiii săi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago