Categories: EvenimentFlash

Tâlharii, aproape de a scăpa basma curată

Livia Botici

Doi tineri, din municipiul Hunedoara, ”tâlhari de meserie”, au fost lăsaţi în libertate de magistraţii Judecătoriei din localitate, care au considerat că aceştia nu reprezintă pericol public, cu toate că, pe parcursul a două zile, au smuls bijuteriile de la gâtul a trei femei.

În miezul zilei

Cele trei tâlhării s-au petrecut ziua în amiaza mare, în centrul municipiului Hunedoara. Tehnica de furt, pe care o foloseau cei doi bărbaţi, este una simplă. Observau femeile care aveau la gât lănţişoare de aur, se apropiau de ele şi le smulgeau, pur şi simplu, bijuteriile, după care o luau la fugă şi se făceau nevăzuţi. Pe parcursul a două zile, trei femei, cu vârste cuprinse între 49 şi 59 de ani, le-au căzut victime celor doi tâlhari. Iniţial, faptele au fost cu autor necunoscut, dar în urma unor percheziţii domiciliare, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Hunedoara, i-au identificat pe Marian Lăcătuş, de 21 de ani, şi Viorel Kristof, de 18 ani, ca fiind autorii furturilor. Potrivit oamenilor legii, în casele tâlharilor au fost descoperite cele trei lănţişoare, unul în valoare de 300 de lei şi două în valoare de aproape 1.000 de lei.

Tribunalul i-a arestat

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar apoi au fost prezentaţi magistraţilor de la Judecătoria Hunedoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cu toate că dovezile aduse de poliţişti au fost clare, judecătorii au decis că tinerii nu reprezintă un pericol pentru ceilalţi cetăţeni şi i-au pus în libertare. Decizia a fost atacată, luni seara, la Tribunalul Hunedoara, care a schimbat soluţia adoptată de instanţa inferioară şi a hotărât ca Marian Lăcătuş şi Viorel Kristof să stea după gratii următoarele 29 de zile. Nu este prima dată când judecătorii de la Tribunalul Hunedoara schimbă deciziile luate în legătură cu arestarea unor tâlhari, după ce magistraţii de la judecătorii decid că aceştia nu reprezintă pericol public. Ultimul caz, prezentat şi în paginile MESAGERULUI HUNEDOREAN, îl are drept protagonist pe Florin Boldijar, un tânăr din Deva, care cu toate că era condamnat, dar nu definitiv, la cinci ani de închisoare, pentru o tâlhărie, a comis alte câteva nelegiuiri, smulgând plasele femeilor, în plină stradă. Prezentat Judecătoriei Deva, cu propunere de arestare preventivă, bărbatul a scăpat de arest, pentru că magistraţii au considerat că nu reprezintă pericol public. Lăsat liber, la câteva zile distanţă, tânărul comite o altă tâlhărie, dar în final, în urma recursului făcut de procurori, împotriva deciziei magistraţilor de la Judecătoria Deva, Tribunalul Hunedoara decide arestarea sa pentru 29 de zile.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cine sa te omoare ma lasa ca nu te omoara sa le dea drumu nui corect varumio nu o facut nimic sa-i elibereze si asta nu e din cauza lor e din cauza astora care conduc tara ca ne cunduce niste pampalai !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago