Sute de persoane s-au vaccinat la Castelul Corvinilor

Adriana Năstase

Mai multe maratoane de vaccinare împ­otriva noului coronavirus au avut loc în acest weekend în oraşe din toate colţurile ţării. Mii de oameni au lăsat deoparte treaba şi distracţia pentru câteva ore şi au mers să se vaccineze.

O lună va fi deschis
Fie că au făcut rapelul sau doar prima doză, românii au făcut cozi la centrele unde se administrează serul anti-Covid. În con­tinuare se poate imuniza oricine are peste 16 ani şi merge la centrul de vaccinare doar cu buletinul. Pe site-ul vaccinare-covid.gov, la secţiunea evenimente, găsiţi lista completă a locurilor unde puteţi merge să vă vaccinaţi fără programare, dar şi programul de lucru al centrelor.
Astfel, la Hunedoara, la Castelul Corvinilor au fost deschise două fluxuri de vaccinare îm­potriva Covid, turiştii dar şi localnicii putând să se vaccineze atât cu serul Johnson& Johnson, cât şi cu Pfizer.
Cei care au vrut să se vaccineze doar o singură dată, au făcut serul produs de Johnson&Johnson, iar cei care au vrut şi rapel s-au imuinizat cu şi cel produs de Pfizer-BioNTech.
„În total, la Centrul de vaccinare de la Castelul Corvinilor, în aceste două zile au fost imunizate 427 de persoane cu serul Johnson&Johnson şi 30 cu Pfizer. Centrul de la Castel va fi deschis pe perioada weekend-ului, o lună. Am discutat cu primarul Dan Bobouţanu şi am convenit să îl menţinem în funcţiune, central, o lună”, a declarat Sebas­tian Mezei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.
Primăria Hunedoara anunţase că, la centrul deschis la Castelul Corvinilor se pot vaccina atât cetăţeni români, cât şi cetăţeni străini, indiferent de localitatea de domiciliu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.