Categories: Comunitate

Sute de hunedoreni au urmat cursurile organizate de Camera Agricolă

Magdalena Şerban

Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara a organizat în anul 2015 o serie de cursuri ce au venit în sprijinul fermierilor hunedoreni. Pe lângă ramurile de bază, pentru 2016 se iau în calcul şi alte programe de instruire, însă se vor pune în practică în funcţie de solicitări.
„Dacă ar fi să tragem linie, putem spune că de-a lungul anului curent am organizat nouă cursuri de calificare în meserii din domeniul agricol şi şase cursuri ca lucrător în creşterea animalelor. Dintre acestea, cinci sunt finalizate (însumând 132 absolvenţi), iar unul se află în desfăşurare (25 de cursanţi îl frecventează). Am mai bifat un curs în meseria de lucrător în cultura plantelor, (27 de absolvenţi), unul în meseria de pomicultor (11 absolvenţi) şi unul pentru apicultori (este încă în desfăşurare, având şapte cursanţi). Astfel, am avut un total de 170 de absolvenţi, iar 32 de cursanţi sunt înscrişi la cursurile aflate în derulare. Pentru că piaţa fondurilor europene a cerut astfel de specializări, am mai organizat şapte cursuri de formare profesională pentru beneficiarii Măsurii 141 (ferme de subzistenţă), ce au generat un total de 113 absolvenţi. Referindu-ne la 2016, vrem să finalizăm cele trei cursuri aflate în derulare şi cu siguranţă vom organiza, în continuare, cursurile de bază, pentru care suntem autorizaţi de Comisia Naţională de Autorizări prin Comisia de Autorizare Judeţeană Hunedoara. Totodată, dacă vor exista cereri, vom organiza cursuri de instruire pentru solicitanţii Măsurii 11 (Agricultură ecologică) şi ai Măsurii 10 (Agromediu şi climă), axe europene pentru care trebuie să facă la APIA dovada deţinerii competenţelor necesare implementării angajamentelor de plată”, susţine Călin Marian (foto), şeful Camerei Agricole Judeţene Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

3 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

20 de ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

20 de ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

20 de ore ago