Sute de fermieri sancţionaţi pentru arderea miriştilor

9 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

În urma valului de incendii necontrolate de vegetaţie uscată din ultimele săptămâni, care au afectat între 1.000 şi 2.000 de hectare de terenuri din judeţ, autorităţile competente s-au întrunit pentru a stabili un plan de măsuri pentru stoparea acestor fenomene.
La întâlnirea de la sediul ISU Hunedoara au participat reprezentanţii Prefecturii, APIA, APM, Direcţiei Silvice, IJJ şi ISU. Aceştia au convenit ca în zilele de weekend, când se înregistrează vârfuri ale acţiunilor de stingere a arderilor de vegetaţie, echipe extinse de pompieri, poliţişti, jandarmi, lucrători silvici şi de la APIA vor organiza patrule pentru a interveni rapid în stoparea arderilor şi pentru tragerea la răspundere a celor care dau foc vegetaţiei. Mai mult de atât, fermierii care vor solicita permise de lucru cu focul vor fi informaţi despre condiţiile legale în care pot executa aceste arderi, urmând să fie demarată şi o campanie de informare în mediul rural, prin distribuirea de fluturaşi care vor cuprinde aceste informaţii.
„(…)Reprezentanţii APIA Hunedoara au evidenţiat faptul că, în acest an, au fost sancţionaţi pentru utilizarea focului deschis în vederea igienizării terenurilor, 300 de fermieri, dintre cei peste 18.000 de fermieri din judeţul Hunedoara care beneficiază de subvenţii. Valoarea totală a sancţiunilor pentru utilizarea focului pe terenuri se apropie de 140.000 euro. APIA avertizează că dacă 20 la sută din suprafaţa unui teren este igienizată prin foc, fermierul poate fi sancţionat, iar dacă suprafaţa este mai mare, se suspendă subvenţia. Mai mult, dacă jumătate din suprafaţa unui teren este arsă, fermierul va fi obligat să plătească şi despăgubiri”, a informat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. Autoritatile se razbuna! Urmeaza amenzi drastice pentru tarani - AgroPress: Stiri din agricultura. Naturale. Curate. Romanesti. | 10 martie 2017
  1. chingi spune:

    In sfarsit citesc un articol in care se spune negru pe alb ca fermierii au fost sanctionati pentru arderea miristilor , ar trebui sa stie ca nu pot sa faca lucrurile astea de capul lor si ca exista o lege pentru asa ceva !!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Închisoare cu suspendare pentru fugă de la locul accidentului

Ladislau Ludovic Kopriva a provocat un teribil accident de circulaţie în municipiul Vulcan, în luna august 2016, chiar la o...

Scandalagiu cu antecedente penale, trimis după gratii

Un tânăr de 28 de ani din Haţeg a ajuns în spatele gratiilor după ce a provocat un scandal într-un...

Femeie înşelată de o mie de euro, prin metoda „premiul”

O femeie de 42 de ani din Petrila a fost înşelată de bani, o sumă de peste 1.000 de euro,...

Închide