Categories: Actualitate

Suspect de evaziune fiscală şi spălare de bani

Alice Brandisz

Un bărbat în vârstă  de 53 de ani, din judeţul Gorj, a fost reţinut de poliţişti şi dus la sediul Poliţiei municipiului Petroşani pentru audiere, fiind acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Poliţiştii Biroului de Investigare a Criminalităţii Economice Valea Jiului au efectuat, ieri, o percheziţie la domiciliul suspectului, de unde au ridicat mai multe documente care vor folosi ca probe la dosar. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în perioada 2011- martie 2014, în timp ce era administrator al unei societăţi comerciale din Petroşani, a înregistrat fictiv în evidenţele contabile ale firmei respective, achiziţii de mărfuri şi servicii de la alte societăţi comerciale din ţară, care nu au declarat livrări sau servicii către societatea administrată de suspect. Astfel, acesta şi-a dedus ilegal impozitele faţă de bugetul de stat. De asemenea, în perioada ianuarie 2012- noiembrie 2014, bărbatul a retras în numerar diferite sume de bani care proveneau din relaţii comerciale fictive cu alte două societăţi comerciale şi a transferat sume de bani provenite din operaţiuni economice ilicite în favoarea altei societăţi comerciale. Pentru a conferi legitimitate retragerilor de numerar din conturile   societăţii, acesta a prezentat ca documente justificative, borderouri de achiziţii fictive de fier vechi. Din cercetările efectuate pe parcursul urmăririi penale,  a rezultat un prejudiciu de peste 3.589.000 de lei.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

26 de minute ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

17 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

17 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

17 ore ago