Categories: Comunitate

Surprize la „Serbările toamnei” de la Brad

Nicolle Ebner

„Romanian Piano Trio” (Alexandru Tomescu-vioară,  Răzvan Suma- violoncel şi Horia Mihail–pian) au susţinut luni, un recital în municipiul Brad, în cadrul sărbătoririi „Serbărilor toamnei”.

Recital fără Stradivarius
Membrii “Romanian Piano Trio” sunt reprezentanţii unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate, aceea de a fructifica, în România, cunoştinţele dobândite peste hotare. Având deja o mare experienţă în muzica de cameră, cei trei artişti au decis să formeze un trio permanent, ideea care îi uneşte pe muzicieni fiind, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală. Inedită a fost prezenţa, la Brad, a lui Alexandru Tomescu, artistul care a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu,  pentru o perioadă de cinci ani.

Alături de brădeni, în „dosarul Muzeului Aurului”
Cei trei muzicieni au susţinut recitaluri şi discuţii interactive la Colegiul Naţional Avram Iancu, Brad şi la Casa de Cultură din municipiu, unde sala a fost arhiplină. „Mulţumim celor trei tineri, pentru clipele minunate, oferite cu o vibraţie specială”, a declarat primarul Florin Cazacu, regretând că nu a fost posibilă organizarea recitalului într-o sală mai mare. Romanian Piano Trio au fost surprinşi de modul în care s-a tranzacţionat clădirea Muzeului Aurului din municipiul Brad şi în finalul concertului de la Casa de Cultură, au considerat potrivit să semneze alături de locuitorii municipiului, memoriul privind organizarea acestui muzeu în subordinea Administraţiei Publice Locale.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii că la o instituție care se ocupă cu ceva con­troale s-au adunat…

7 ore ago

Bulina albă

Daniel I. Iancu, cercetător științific la muzeul devean Pentru că va fi premiat de președintele…

7 ore ago

Bulina neagră

Nicolae P. din municipiul Petroșani Pentru că este acuzat de tentativă de omor, după ce…

7 ore ago

Șeful județului sesizează Protecţia Consumatorului şi ANRE pentru nerespectarea tarifelor la electricitate în Apuseni

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), a transmis, ieri, două sesizări către Auto­ritatea…

7 ore ago

Salvital, acțiune de Ziua Mondială a Inimii

Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara și Primăria Deva a or­ganizat, ieri,…

7 ore ago

Firmă din Petroșani lăsată fără încasări de o manichiuristă

Tânăra învinuită de delapidare a reușit să păgubească o societate co­mercială din municipiul Petroșani, cu…

7 ore ago