Surprize la „Serbările toamnei” de la Brad

04 Romanian_Piano_Trio

Nicolle Ebner

„Romanian Piano Trio” (Alexandru Tomescu-vioară,  Răzvan Suma- violoncel şi Horia Mihail–pian) au susţinut luni, un recital în municipiul Brad, în cadrul sărbătoririi „Serbărilor toamnei”.

Recital fără Stradivarius
Membrii “Romanian Piano Trio” sunt reprezentanţii unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate, aceea de a fructifica, în România, cunoştinţele dobândite peste hotare. Având deja o mare experienţă în muzica de cameră, cei trei artişti au decis să formeze un trio permanent, ideea care îi uneşte pe muzicieni fiind, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală. Inedită a fost prezenţa, la Brad, a lui Alexandru Tomescu, artistul care a câştigat dreptul de a cânta la faimoasa vioară Stradivarius Elder-Voicu,  pentru o perioadă de cinci ani.

Alături de brădeni, în „dosarul Muzeului Aurului”
Cei trei muzicieni au susţinut recitaluri şi discuţii interactive la Colegiul Naţional Avram Iancu, Brad şi la Casa de Cultură din municipiu, unde sala a fost arhiplină. „Mulţumim celor trei tineri, pentru clipele minunate, oferite cu o vibraţie specială”, a declarat primarul Florin Cazacu, regretând că nu a fost posibilă organizarea recitalului într-o sală mai mare. Romanian Piano Trio au fost surprinşi de modul în care s-a tranzacţionat clădirea Muzeului Aurului din municipiul Brad şi în finalul concertului de la Casa de Cultură, au considerat potrivit să semneze alături de locuitorii municipiului, memoriul privind organizarea acestui muzeu în subordinea Administraţiei Publice Locale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.