Categories: FlashSport

Super turneu de tenis la Deva

Ciprian Marinuţ

Şapte tenismeni din top 10 naţional, de la categoriile de vârstă 14 şi 18 ani, se luptă pentru  punctele şi premiile în bani, puse la bătaie de Federaţie, la turneul de Cupa României, care a început în week-end, la Deva.

Atraşi de premiile în bani
Banii nu aduc fericirea, însă în tenis, performanţa se măsoară şi în sumele câştigate, iar cei mai talentaţi, valoroşi şi bine cotaţi sportivi participă la turneele cu cele mai consistente premii. Pe plan naţional, la nivel de juniori, unul dintre cele mai puternice turnee organizate de Federaţia Română de Tenis este cel de Cupa României. Atractivitatea competiţiei este dată de faptul că pe lângă puncte (500 p. – locul I, 350 p. – locul II şi 250 p.– locul III) se oferă şi premii în bani (800 lei – locul I, 700 – locul II şi 600 – locul III), conform Legii Sportului. Ediţia 2010 a Cupei României, la categoriile de vârstă 14 şi 18 ani, se desfăşoară la Deva şi Hunedoara, graţie condiţiilor excelente puse la dispoziţie de SCM Deva. „Federaţia a încredinţat organizarea acestui turneu clubului SCM Deva şi Asociaţiei Judeţene de Tenis Hunedoara, întrucât avem experienţă şi oferim condiţii de concurs foarte bune la Sala Sporturilor din Deva şi la Sala C.N. „Traian Lalescu“ din Hunedoara.  Punctele şi premiile în bani puse la bătaie au atras la start sportivi foarte bine cotaţi, care joacă rar la competiţiile interne, preferând să participe în special la turnee din străinătate. În consecinţă, meciurile dintre ei vor fi de super-calitate”, a spus Lunela Maier, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Tenis, principala organizatoare a turneului.

Mulţi sportivi de top
Dovadă perfectă a valorii sportivilor prezenţi la Cupa României de la Deva şi Hunedoara este oferită de locurile ocupate de ei în clasamentele naţionale. Cea mai încinsă luptă se anunţă la categoria 18 ani băieţi, unde dintre cei 18 participanţi, trei sunt din top 10, iar doi din top 15. Favoritul numărul unu este Sebastian Ionescu (Venus Brăila, nr. 3 naţional), iar următorii pe listă sunt Dragoş Ignat (SCM Bacău, nr. 5), Marin Teodor (SCM Bacău, nr. 8), Victor Cornea (TC Pamira, nr. 12) şi Sebastian Erimicioiu (SCM Bacău, nr. 14). Un  alt sportiv valoros, care speră să facă o figură frumoasă la categoria 18 ani băieţi, este hunedoreanul Alexandru Giurcă de la SCM Deva, clasat pe locul 21 naţional. La categoria 18 ani fete, primele favorite sunt Raluca Mita (SCM Bacău, nr. 6 naţional) şi Georgiana Pătraşc (SCM Bacău, nr. 9 naţional), iar la 14 ani băieţi, principalii favoriţi sunt campionul naţional Bogdan Borza (CS Cugir, nr. 1 naţional) şi deveanul, de 13 ani, Bogdan Bristan (SCM Deva, nr. 21 naţional).

SCM Deva, favorită la 14 ani fete
Competiţia de la categoria 14 ani fete se anunţă interesantă, pentru că dintre cele 10 participante, patru sportive sunt de la SCM Deva, iar ele au şanse de calificare în fazele superioare. Raluca Ciufrilă, din Târgu Jiu, transferată recent de la Steaua la SCM Deva, este favorita numărul unu, fiind ocupanta locului opt naţional. Mandy Sapta, care e locul 39 naţional şi e favorita numărul patru a turneului, a eliminat-o deja în primul tur pe favorita numărul doi, Bianca Iorga (nr. 18 naţional), cu scorul de 6-4, 6-2.  În fine, Maria Orban (nr. 23 naţional) e favorita trei a turneului, iar Alexandra Nicoară (nr. 57 naţional) are speranţe la o clasare cât mai bună.
Meciurile se desfăşoară zilnic, între orele 8.30 – 22.00, până în 26 februarie, când sunt programate finalele, iar intrarea publicului este liberă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

16 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

16 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

16 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

16 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

16 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

16 ore ago