Categories: Comunitate

„Suntem o companie în plină expansiune”

– Firma Expert Insolvenţă SPRL a intrat în prima ligă a societăţilor din acest domeniu. Care au fost atuurile care au transformat o companie iniţiată în Deva într-unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românească?
– Suntem o echipă matură, activăm în acest domeniu încă din 2002. Cred că cel mai important atu îl constituie seriozitatea abordării problemelor, ceea ce a dus la eficienţă, care se traduce în domeniul nostru printr-un grad cât mai mare de satisfacere a creditorilor. Eficienţa şi profesionalismul nostru sunt oglindite prin modalităţile de maximizare a averii debitorilor aflaţi în procedură, valorificarea în condiţii optime a activelor societăţilor din portofoliu, printr-un sistem de marketing propriu, aplicat de colegi cu experienţă vastă în domeniu.

– Care este fotografia momentului pentru Expert Insolvenţă? Ne referim la număr de angajaţi, cifră de afaceri, valoarea activelor administrate, orice alte cifre relevante?
– Organizatoric, compania este structurată pe patru departamente cu sarcini specifice pentru a aborda procedurile de insolvenţă din punct de vedere: juridic, economic, marketing si administrativ. In cadrul acestor departamente pe lângă managerii de caz, care coordonează proiectele, un rol foarte important este jucat şi de colaboratorii societăţii. Iniţial, am preluat cazuri de insolvenţă din zona Ardealului, însă succesele notabile au determinat compania să-şi extindă activităţile şi în zona de sud a României, respectiv în Bucureşti, unde am deschis anul trecut o filială a societăţii Expert Insolvenţă. În momentul de faţă, echipa noastră înseamnă 30 de specialişti în domeniul insolvenţei, dar pentru echipa din Bucureşti recrutăm în continuare personal.
Cazurile reprezentative pe care le-am abordat  până acum sunt: Ardeleana SA Alba Iulia, Ampelum SA Zlatna,  Montana SA Câmpeni, Stratusmob SA Blaj, Ulpia Traiana SRL Alba Iulia, Vidra Confex SA Hunedoara, Meropa SA Hunedoara, Capris SA Sebeş, Lacto Sibiana SA, Downtown International SRL Bucureşti, Deva Mall, Realitatea Media, Edy Logistic  Autocamion service – cu probleme deosebit de complexe, atât de natură economică cât şi juridică sau socială etc. Valoarea activelor administrate depăşeşte 50 milioane de euro.

– Care sunt planurile dvs. pentru anul viitor?
Din punct de vedere comercial, intenţionăm să menţinem compania în topul societăţilor de insolvenţă din România prin dublarea numărului de active administrate. Din punct de vedere administrativ, plănuim mutarea echipei manageriale în Bucureşti.
– Dvs. activaţi într-un domeniu sensibil, care este un adevărat barometru pentru evoluţia economiei. Vreau să vă întreb, din acest punct de vedere, cum credeţi că va arăta economia României în 2013?
– Deşi toate previziunile indică o uşoară creştere economică, sunt sceptic în această privinţă. Estimez că anul 2013 nu va aduce schimbări spectaculoase, poate o scădere numerică a dosarelor de insolvenţă. Va fi interesant de văzut care va fi politica de creditare a instituţiilor bancare, cât şi intenţiile statului în ceea ce priveşte companiile cu capital de stat care se confruntă cu probleme financiare serioase.

– Ce fel de măsuri ar putea lua statul român pentru a vă ajuta în activitatea dumneavoastră?
– Sunt multe de spus aici. În primul rând, statul trebuie să asigure un climat propice atragerii investitorilor. Actuala instabilitate politică afectează în mod serios investiţiile în România, ceea ce, în activitatea noastră, se traduce prin imposibilitatea valorificării activelor societăţilor falite, care au crescut de la un an la altul. Statul ar trebui să se manifeste mai mult ca agent economic, fie prin dezvoltarea unor activităţi industriale şi comerciale proprii, fie participând la finanţarea unor activităţi în sectorul privat. Nu în ultimul rând, statul, prin intermediul sistemului legislativ şi judiciar, ar putea institui măsuri severe care să meargă până la excluderea din viaţa economică a debitorilor rău platnici sau care se fac vinovaţi de ajungerea societăţii în insolvenţă.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

4 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

4 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

4 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

4 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

4 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

4 ore ago