Categories: FlashSport

Succes în „inferioritate numericã”

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva au câştigat la limită, scor 29-28 (15-16), partida de pe teren propriu cu CSM Ploieşti, deşi arbitrii Sebastian Mîrza şi Cristian Nedelea din Cluj-Napoca au dat senzaţia, prin deciziile lor, că poartă echipamentul echipei ploieştene.
Arbitraj cu dublă măsură
Partida a început sub semnul echilibrului şi s-a derulat cu avantaj minim de un gol în favoarea echipei devene până la jumătatea primei reprize: 4-3, min. 8; 6-5, min. 13; 8-7, min. 16. A urmat o cădere a devencelor, determinată de „clasicele lor erori” şi de o serie de decizii controversate ale arbitrilor, iar rezultatul s-a întors în favoarea ploieştencelor: 8-10, min. 20; 9-12, min. 22; 13-15, min. 28 şi 15-16 la pauză. Oficialii deveni şi chiar spectatorii au protestat deseori la deciziile arbitrilor. Senzaţia tuturor a fost că hotărârile fluieraşilor erau cu dublă măsură, deşi poate aceştia sunt mai aproape de fază şi ştiu mai bine regulamentul. Cel mai evident în sprijinul ideii de arbitraj tendenţios e raportul loviturilor de la şapte metri, din prima repriză. CSM Ploieşti a primit şapte metri la aproape orice pătrundere, beneficiind de şase astfel de aruncări. În schimb, pentru Cetate s-a fluierat doar aruncare de la nouă metri, la faze similare, devencele având o singură lovitură de la şapte metri, până la pauză. Culmea lipsei de coerenţă în arbitraj a fost un moment în care un fluieraş a indicat fault în atac, iar altul, forţare, nemulţumind ambele echipe.
Torpilate de Cartaş, blocate de Ghilă
Cetate a demonstrat că are moral bun, după pauză, şi a reuşit să schimbe cursul partidei. Lidera Cartaş şi veterana Toth au marcat două goluri consecutive, imediat după reluare, iar Cetate a trecut în avantaj, 17-16, min. 33. Arbitrii au fost o idee mai drepţi la acordarea loviturilor de la şapte metri, însă au păcătuit în continuare la capitolul eliminări de două minute, Cetate fiind sancţionată de trei ori, iar CSM, o singură dată. Totuşi, cu Cartaş şi Toth în rol de „bombardiere” şi cu portăriţa Delia Ghilă cu intervenţii excelente, între care şi trei de şapte metri apărate, Cetate a reuşit să se desprindă. Au fost întâi două goluri diferenţă (21-19, min. 41), s-a „urcat” la trei (23-20 min. 45) şi s-a atins un maximum de patru lungimi diferenţă: 24-20, min. 46; 25-21, min. 47; 27-23, min. 52. În ultimele minute, cu încă două aruncări de şapte metri cadou şi cu eliminarea lui Cartaş, CSM s-a apropiat periculos, însă la fluierul final, tabela indica avantaj minim, 29-28, pentru Cetate. „Diferenţa reală între cele două echipe e de patru-cinci goluri, însă arbitrii au fost împotriva noastră. I-am cerut observatorului să informeze Federaţia desprea această hoţie, ca să nu mai sufere şi alte echipe”, a spus, la final, Marian Muntean, finanţatorul echipei devene.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

8 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

8 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

9 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

9 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

10 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

10 ore ago