Studenţi medicinişti voluntari, repartizaţi la spitale din judeţ

În baza unui Ordin al Comandantului Acţiunii, şef al Departamentului pentru Situa­ţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, 16 stu­denţi voluntari de la Facultatea de Medicină Generală din Arad au fost repartizati la patru spitale hunedorene care tratează pacienţi bolnavi „COVID-19”.
Studenţii voluntari îşi vor desfăşura activi­tatea pe perioada stării de alertă la nivel national, în contextul pandemiei generate de virusul SARS COV 2, în urma solicitărilor venite din partea unităţilor sanitare la nivel ju­deţean şi a analizei necesităţilor realizate la nivelul Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei.
Repartizarea studenţilor voluntari s-a făcut către următoarele spitale Suport Covid: Spitalul de Pneumoftiziologie Brad, Spitalul Municipal Lupeni, Sanatoriul Geoagiu şi Spitalul C.F. Simeria.
În baza Contractului de voluntariat, stu­den­ţii vor beneficia de drepturile cuvenite
în ra­port cu prevederile O.U.G. 197/ 18.11.2020.
În acelaşi context, al evoluţiei situaţiei epide­miologice şi al evaluării riscului de s­ă­nă­tate publică, prefectul judeţului Hune­doara, Călin-Petru Marian, a avut astăzi o întâlnire cu doamna doctor Andreea Uliţă-Sînjoan preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor – Hunedoara.
Au fost analizate şi discutate problemele ridicate de medicii de familie din judeţul Hunedoara, legate de relaţiile instituţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi cele referitoare la activitatea de zi cu zi a medicilor, în această perioadă a pandemiei, pentru a asigura pacienţilor cele mai bune servicii medicale.
Prefectul judeţului Hunedoara a transmis că Instituţia Prefectului se implică în con­tinuare pentru a asigura tot sprijinul necesar activităţii medicilor de familie. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare